Sjøgress oppskrifter

Maki Sushi

Maki Sushi

Du trenger også en bambusmatte og sjøgress (nori) til å rulle i. Legg plastfolie rundt bambusmatten og legg på et ark med sjøgress
Jakten på den ultimate veganburger

Jakten på den ultimate veganburger

Han klarte å påvise smaken gjennom sjøgress, og klarte også å fremstille stoffet mononatriumglutamat, en smaksforsterker som er konsentrert umamismak
Sushi tempura

Sushi tempura

Rull den gjerne et par ekstra ganger inni matten så den blir fast og fin, bare ikke klem for hardt så klart da går den i stykker Kutt rullen i skiver å ha dem over på en tallerken, pynt gjerne med tomatskiver, chilimajones, sjøgress salat og vårløk
Sushi - maki, ura-maki og nigiri

Sushi - maki, ura-maki og nigiri

Maki (nori/sjøgress på utsiden), Uramaki (nori/sjøgress på innsiden) og Nigiri (risball). - Laks- Agurk, avocado & mango - Noriark (sjøgress)
Vegansk maki

Vegansk maki

Blue Dragon har også nori-ark av tørket sjøgress. Du trenger ikke si nei til sushi bare fordi du ikke spiser fisk
Kylling ramen med egg og miso

Kylling ramen med egg og miso

2 ss kombu (sjøgress). 2 ss kombu (sjøgress). Da var det mandag og dags for suppe igjen da. Når det skranter litt i formen med både kongen og faren hans, så er det jo klart at suppe gjør susen
Sushi med svenske råvarer

Sushi med svenske råvarer

sushinori (tørket sjøgress som brukes til rullene). 10 cm kombu (tørket sjøgress til buljong). Sushiris. Varm forsiktig riseddik, sukker og salt under omrøring til sukker og salt har løst seg opp
Miso

Miso

Dette er en tradisjonell miso suppe med wakame sjøgress. Miso fra Saitaku er laget etter autentisk japansk oppskrift og kommer med veldig klare instruksjoner som viser hvordan man tilbereder den
En siste avskjed med Resept

En siste avskjed med Resept

 Tre liter økologisk soyamelkEn kasse Bionade - økolgisk leskedrikk uten alkoholØl fra Lervik, det lokale bryggeriet jeg tar bussen forbi hver morgenEn liter økologisk eplejuice, også lokalprodusertNaturfrisk - liksomcola med rene ingredienserRøkt paprikapulver som lukter og smaker pølser og bacon (kremt)Økologisk vaniljepulver til rå sjokoladeTo og et halvt kilo økologisk quinoaEn halvkilo økologiske mandler som smaker marsipanEn god neve økologiske cashewnøtterNoriark til verdens beste veganske makiog to pakker tørket sjøgress som jeg ikke aner hva jeg skal bruke til

Deodoranttips

demineralisert/renset vann, mineraler (som i krystalldeodoranter), guarkjernemel, karragenan (irish moss/tang), glyserin, aloe vera, tang/sjøgress, vegetabilsk silisiumdioksid (tror jeg - silicia), grapefruktkjerneekstrakt, olivenbladekstrakt, vitamin A & E, lavendelolje og grapefruktolje

Mortlach whisky – et skotsk udyr

Hval-tataki med sjøgress og balsamicoreduksjon, servert med Mortlach Rare Old. Jeg har en fått en meg ny interesse – whisky
Misoposjert torsk med asiatisk presskanne kraft

Misoposjert torsk med asiatisk presskanne kraft

1 ss kombu (sjøgress som også fås hos de fleste asiatiske butikker). Jeg leste om denne måten å lage kraft på i Modernist Cuisine for en god stund tilbake og har gjort dette mange ganger senere
Matcha, Miso og Mozuku – japansk matferie

Matcha, Miso og Mozuku – japansk matferie

Dette settet bestod av syltede grønnsaker, ris, sjøgress, sjømat ( både rå og stekt fisk), samt marinert kylling