Smørbrødkaker med fyll av sjømat er ein klassikar i det svenske kjøkkenet. Skal du gjere det fort og gale kan du til dømes bruke skagenrøre eller andre kjøpesalatar som fyll, men det artigaste er å lage sine eigne rører, med dine eigne favorittsmakar
Fyll 14 hardkokte egg2 dl rømme1 dl majones2 ts gressløk1 ts chilipulver1 ts karri4 ts sitronsaft4 dråper tabasco1/2 ts sukker1/2 ts pepper1/2 ts saltlitt agurk1 tomat+ reker og krepsehalerBland alle ingredienser godt sammen. Fyll 22 dl rømme1 dl majones1 ts salt1 ts pepper1 ss sukker4 ss sitronsaft1 ts karri1 naturell smøreost (Philadelphia)1/2 boks mais1 finhakket paprikalitt finhakket purre+ reker og krepsehalerBland alle ingredienser godt sammen. Smør på Fyll 1 over hele bunnen og legg på reker og krepsehaler. Legg på bunnen som skal være i midten, smør på Fyll 2 og spre utover reker og krepsehaler Legg på toppen av kaken og smør resterende garnityr på toppen og på sidene
fyll og pynt. 6 egg1 boks seterrømme1 tube majones400 g røkelaks200 g reker10 små tomater5 skiver agurk5 cm purreløk3 ss lodderognsmørsitronsalt/pepper3 ts hakket persille1 ts rosepepperPynt og fyll kaka som vist her