perfekt sommersalat i varmen og den kan enkelt brukes til lunsj, middag, piknik eller strandtur. Begynn med å koke byggrisen som anvist på pakken, det er boil - in - bag, så det er enkelt og greit
Jeg på min siden spiser verken potetsalat eller fete ferdigdressinger, men lager heller en frisk sommersalat proppet med gode grønnsaker og eventuelt en egenkomponert salatdressing gjerne basert på rapsolje
Vinen er også herlig til antipasti som carpaccio eller caprese, bugnende sommersalater, sandwicher, moules frites, smaksrike paellaer, bacalao og kremete fiskesupper, pastaretter med pesto eller fløtesaus, samt det du måtte ha lyst til å slenge på grillen av havets frukter, lysere kjøtt og middelhavsgrønnsaker, gjerne toppet med litt urter, hvitløk og en god olivenolje
En pose frosne reker er grunnlaget til dagens salat og sammen med avacado og egg får du et måltid fullt av proteiner og vitaminer, riktig så godt og mettende
200 g krepsehaler, reker og evnt litt crabsticks4-5 ss grønn frosne erter, disse kokes i lettsaltet vann og avkjøles under rennende kaldt vann3-4 tomater skjæres i båter1 avokado, skjæres i strimler5 biter stangselleri, skjæres i skiver1 mango, skjæres i biteralt dette legges pent i en salatbolle eller et stort fatDressing. Saft og skall av 1 sitron2 dl rømme4 ss majones2 ss sylte agurk, hakkes smått3 stilker vårløk, hakkes fint2 fedd hvitløk hakkes1 ss fersk dill, hakketSmak til med salt og pepperAlt blandes sammen og serveres til salatenDenne salaten får jeg mye skryt for, denne serverer jeg på min kafe Marias Spiskammer 200 g krepsehaler
Sommersalat er hos oss ensbetydende med salat av reker, tunfisk og diverse tilbehør. Like deler yoghurt naturell og lett rømmemed litt citronsaftsalt og pepperBegynn med å legge salat på en tallerken, press det meste av oljen ut av tunfiskboksen og fordel tunfisken over salaten sammen med de andre ingrediensene