Spansk fest med spennende smakskombinasjoner. Chorizo sammen med kikerter og paprika fungerer flott så her har vi en smaksrik gryterett som fort blir en favoritt
Byen var under spansk styre i nesten tohundre år og langtidskoking dominerte det kulinariske landskapet i regionen, med spesielt den tradisjonelle retten Ossobucco som har vært en favoritt siden tidenes morgen
Serveres med ris og baguetter til og en fyldig spansk rødvin, gjerne en Rioja. Og nyt smakene av ekte gryterett, laget fra bunnen av, skål for kjærligheten og maten
Melbatoast med andelever, salat og hjemmelaget svarthyllgelé / Bruchetta med minitomater / Honningmelon med spansk skinke / Gravet elg med tyttebærrømme
Har også som mål å lære meg spansk, hvis jeg får reise på utveksling til Cuba til neste år. Havregryn til frokost (har det typ hver dag), salat, yoghurt med hjemmelaget granola og banan og et eple til lunsj, og indisk gryterett (rester fra i går) til middag
Det kan brukes til alt mulig godt, både ovnsretter, gryteretter, på grillen osv. Jeg lot meg friste av denne i siste nummer av Good Food og den er virkelig nydelig
Denne filippinske retten er en arv etter nesten 400 år med spansk herredømme på Filippinene. I følge Wikipedia brukte man opprinnelig geitekjøtt, i dag er det storfe som er det vanligte å bukes men du kan bruke kylling og svin også
Den nordspanske (eller baskiske) gryteretten beståande av minimum klippfisk, tomat, kvitløk, løk, potet og klippfisk, fekk aldri skikkeleg fotfeste her nordafor
På nettet ser jeg at carapulka også blir referert til som spansk gullash. Det er helt sikkert også godt det men jeg holder meg nå til gryteretts utgaven
Der kan du få god italiensk, spansk eller gresk jomfruolje til en rimelig pris. Pesto brukes ikke bare i supper, men er også et naturlig følge til pasta, gryteretter, sauser, og i potet-gnocchi som i Genova kalles trofie