Spekemat ost oppskrifter

Ost sallad

Ost sallad

Super gott till spekemat och koldtbord. ca 200 g Riven ost2 dl majones1/2 paprika finhackad1/2 dl bostongurka(sånna man har i agurk sallad)nykvernet pepperRör ihop allt och till sett efter smak och behag
Norsk ost og øl i verdensklasse

Norsk ost og øl i verdensklasse

Sier du seter til meg, tenker jeg fløte, smør, lefser, oster, vin (eh…importert), øl, spekemat (akkurat der er vi underlegne alpenes versjoner), og lukten av bål mellom tjukke tømmervegger
Rustikke ostefat og litt spekemat

Rustikke ostefat og litt spekemat

Ostefat og spekemat er godt uansett hvilken årstid vi er inne i. Jeg er ingen ostekjenner, men har en viss formening om hvordan de mest kjente sortene smaker
Spicy sprøstekt ostebrød

Spicy sprøstekt ostebrød

Server gjerne med en pesto, litt spekemat og ovnsbakte tomater til. Her tar du rett og slett og skjærer et kjøpabrød i terninger, legger det i form og heller over en eggeblanding med chili, hvitløk, persille, revet ost og strimlet spekeskinke
Mini-koldtbord

Mini-koldtbord

rulles inn med litt godt ost. 60 g spekemat. 70 g ulike ostesorter. Beregn ca 500 - 600 gram mat per person, inkludert tilbehør
Kul-turmat til piruetter på isen

Kul-turmat til piruetter på isen

Kjøttpålegg, ost, salat, grønnsaker, spekemat…. Jeg har ved en tidligere anledning uttalt at grillpølse med brød er ikke min greie, så da måtte imaget vedlikeholdes og det ble skikkelig kul-turmatpakke med fylte lomper/potetkaker i folie og enkle havrebrød med brunost
Tips til sunn og næringsrik tapas – Del 1

Tips til sunn og næringsrik tapas – Del 1

Du kan bytte bacon med spekemat, rester av pinnekjøtt, eller røykalaks. Alle er cøliakivennlige, og de fleste kan tilpasses paleo eller vegetarisk kosthold
Mango chutney

Mango chutney

Mango chutney er et skikkelig friskt og spicy tilbehør til all slags kjøtt, fisk, skalldyr, salater, spekemat, grillmat, taco og ost
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Spekemat, pølser, skinke, bacon o. Jeg har tatt utgangspunkt i at man ikke har tilgang til fersk/upasteurisert melk (det har ikke jeg ennå), men de fleste av oss har tilgang til litt upasteurisert ost og rømme fra velassorterte dagligvarebutikker
Julemarmelade

Julemarmelade

Dette er virkelig prikken over i-en når det gjelder marmelade til ost, og ikke bare til ost, men denne marmeladen smaker utrolig godt på lefseruller sammen med spekemat og til tapasbordet
Små terter på rester

Små terter på rester

Bruk de rester du har, men hovedingrediensen er tomater, har du ikke chorizopølser kan du bruke spekemat, annen pølse med krydder, påleggsrester el