Men maten blei knall bra og mengden var rikelig til 40-50 personer. 150g kjøtt perperson (noe som gav en pekepinn på mengden som skulle kjøpes). Spekemat (3 sorter). Vi kjøpte inn mye av maten 3 uker før -frossenvarer og spekemat osv som holdt seg lenge i kjøleskap. Se så nydelig dåpskaken ble 150g kjøtt perperson (noe som gav en pekepinn på mengden som skulle kjøpes). Spekemat (3 sorter)
Roastbiffen kan legges flatt med hakket løk, olivenolje og pepper på toppen. Beregn ca 500 - 600 gram mat perperson, inkludert tilbehør. 60 g spekemat. 30 g sild, tre typer
Normalt blir denne spekematen krydra med mellom anna einebær, muskat, svart peppar, timian og kvitløk, i tillegg til rødvin eller kvitvin, før den eventuelt får eit lag med paprika før spekinga
Og visste du at disse kjøttproduktene, etter ferdigmat som frossenpizza, brødprodukter, ost, smør, kjøttpålegg og spekemat, er en av de matvaregruppene som bidrar med mest salt i kosten vår
litt sukker, vanligvis som tilbehør til spekemat. Bruk den i wraps, kjøttkaker, kjøttdeig, gratenger, salater, blandet med yoghurt, smoothie, i pannekaker, lapper eller vafler og i brøddeig for å gjøre den mer proteinrik
Server varm rømmegrøt sammen med spekemat og flatbød. Dersom du skal lage grøten som en del av buffet kan du regne 1/2 porsjon perperson. Man får ca 2 ss smør per dl rømme
Spekemat. Tilsett persille, gressløk og opphakka svart oliven. Kok poteter (100 gram perperson). Del cherrytomater i 2 (ca 5 per stk), legg dei oppi ei ildfast form
Denne osten er nydeleg til spekemat, eller på nysteikt brød med litt syltetøy på. Eg syns den er litt smaklaus og kjedeleg, så eg har eksperimentert med å lage min eigen ferskost
Vinen er nydelig både som aperitiff og til fingermat, koldtbord, tapas, forretter med sjømat og ikke minst italiensk antipasti med spekemat, ost, grillede grønnsaker, oliven og sopp
På menyen står deilige oster og spekemat, med mer, alt det gode vi savnet mens vi var gravide. Nå er det ikke sånn at det er livsviktig for meg å drikke latte på kafe, men å ha et slags sosialt liv, komme seg ut, hadde stor betydning for meg i mammapermen
Spekemat. Personlig tilsetter jeg ikke mye salt i maten jeg lager, men jeg ser at noen av fellene jeg fort faller i er bruk av ingredienser som for eksempel soyasaus