Dette er en frisk potetsalat som passer til både grill og spekemat. Du finner mange flere spennende oppskrifter på 1 kg amadine poteter eller kokefaste
Potetsalat med grønne eplerPasser glimrende til grillmat, men også perfekt til spekematen. Ovnsbakte grønnsaker og poteterEn latmannsform, perfekt på sommeren
Eller kanskje du har planer om å kose deg med litt spekemat i sola. Kok poteter og skjær dem i biter. 500 g majones 6 dl lettrømme 3 dl creme fraiche 2 løk 8 ss sylteagurk lake en liten neve finhakkede sylteagurker ½ ts salt 2 epler 1½ kg kokte poteter
Potetsalaten serverer jeg gjerne enten til grillmat eller spekemat. Og i begge tilfeller passer den best i birollen, til å løfte grillmaten eller spekematen
Spekemat og potetsalat stod på menyen hos oss i helgen, nydelig seranoskinke og chorizopølse fra Spania, og fantastisk godt og lite salt fenalår fra den lokale slaktebutikken
*Det meste av norsk spekemat er helt uten gluten og melk. Om du ikke har poteter oppi den ildfaste formen så er det godt med ovnsbakte poteter i tillegg