Spekemat som fingermat oppskrifter

Tips til sunn og næringsrik tapas – Del 1

Tips til sunn og næringsrik tapas – Del 1

Du kan bytte bacon med spekemat, rester av pinnekjøtt, eller røykalaks. I dag skal du få tips til varierte og gode småretter og fingermatsom passer perfekt til tapas eller tilbehør i selskap, og ikke minst nyttårs middagen
Tapas på gaffel

Tapas på gaffel

Jeg liker veldig godt akevitt gelè til spekemat. Gamle/antikke gafler er strålende å bruke da de som regel har lengre pigger

Sjarmerende naken-prosecco med personlighet

Vinen er nydelig både som aperitiff og til fingermat, koldtbord, tapas, forretter med sjømat og ikke minst italiensk antipasti med spekemat, ost, grillede grønnsaker, oliven og sopp
Absolutt norsk fingermat

Absolutt norsk fingermat

Spekemat, og spesielt fenalår, er ikke så vanlig "der borte". Så da ble det fingermat med fenalår og rømmegrøt
Aspargesterte

Aspargesterte

Passer bra til laks, spekemat, potetsalat og annen typisk vårmat. Det enkleste er ofte mange småretter som kan lages på forhånd og enkelt dobles opp dersom ubudne gjester trenger seg på i god norsk folkefest stil

Enkelt koldtbord - 10 oppskrifter/tips

gressløk Spekemat -  En klassiker. Mange av rettane kan brukast somtapas/fingermat også - eller som tilbehør til anna lunsj/middag

Aspargesterte

Passer bra til laks, spekemat, potetsalat og annen typisk vårmat. Det enkleste er ofte mange småretter som kan lages på forhånd og enkelt dobles opp dersom ubudne gjester trenger seg på i god norsk folkefest stil