Rør det sammen med gjæren og ha det i en bakebolle sammen med speltmel. 450 g speltmel. Kjevle 4 pitabrød, ha de over på bakepapir og legg de på det varme stekebrettet. 450 g speltmel
Denne gangen tok jeg utgangspunkt i denne pitaoppskriften og byttet ut en del av hvetemelet med sammalt spelt og sammalt hvete (fullkornshvetemel) som drar opp fullkornsnivået, metthetsfølelsen og andelen nyttige næringsstoffer
Alle ingrediensene i pitabrød er det lett å skaffe økologisk, disse er bakt av økologisk speltmel. Pitabrød er nydelige brød som kan fylles med akkurat det du liker
Serveres i grove pitabrød eller som kebabrull i fullkornwraps. 4 lomper (vanlig eller spelt) (cirka 50-60 kcal per stk = 200 - 240 kcal). 4 lomper (vanlig eller spelt) (cirka 50-60 kcal per stk = 200 - 240 kcal)
Speltmel. Pitabrød. Spelt er en gammel hvetesort med noe lavere innhold av gluten enn i vanlig hvete. Likevel bør du styra unna spelt hvis du har glutenintoleranse
Fylte pitabrød, velg fullkornspita. pitabrødet. 4 havre- eller spelt fullkornskjeks. Oppskriftene er fra boka "Spis smart - en kokebok for unge idrettsutøvere