I dag serverer jeg noen som er ganske spicy og kiler smaksløkene. Sjømat er høyt på listen over mine matfavoritter og det er på denne tiden blåskjell og andre skalldyr er på sitt beste
Herlig, litt spicy, men utrolig frisk smaksbombe ♫♪♥. Blåskjell er på sitt beste nå på vinteren ♫. Når det er iskaldt i vannet forsvinner algene, og levevilkårene for blåskjellene bedre
Den er varmende og har en skikkelig spicy touch som aldri slår feil, uansett årstid og anledning. 6 personer400 torskefilet eller annen hvit fisk som kveite eller steinbitt1 nett blåskjellReker og/eller krepsehaler til pynt4 fedd hvitløk3 cm fersk ingefær1 stor løk2 gulrøtter1 bit sellerirot1 purre1 papkrika3 ss hvetemel2 bokser hakkede tomater - gjerne med chili6-7 dl fiskekraft/buljong3 ss soyasaus2 dl tørr hvitvin (kan sløyfes, men ha da tilsvarende mengde mer kraft)Creme fraiche. Kutt grønnsakene og fres de i olje på middels varme i ca 10 minutterTilsett hvetemel og bland godt sammenHa i fiskekraft/buljong, tomatboksene og soyasaus - La det småkoke i ca 15 minutterVask og rens blåskjellene i kalt vann. Kast de som ikke lukker segTilsett blåskjellene i suppen og la det koke i 4-5 minutter
– Spicy salami. Asiatiske blåskjell 1 gul løk, hakket. Ingenting er som en god ekte Italiensk pizza. Får du til en god bunn så er det bare å toppe den med hva du ønsker
6 personer400 torskefilet eller annen hvit fisk som kveite eller steinbitt200 gr ferske reker, blåskjell og/eller krepsehaler etter behag4 fedd hvitløk3 cm fersk ingefær1 løk2 gulrøtter1 bit sellerirot1 purre1 papkrika2 ss hvertemel2 bokser hakkede tomater m/chili½ l fiskekraft/buljong3 ss soysaus2 dl tørr hvitvinCreme fraiche. Tilsett fisk og la det trekke i ytterligere 10 minHa i rensede rekser/krepsehaler/blåskjell rett før serveringServér med godt brød og en dæsj creme fraiche
Eller hva med noen blåskjell og scampi. HALLOOOO. Husker dere meg. Vel her er jeg igjen, på en fredag. Skolen suger all kraften fra meg og bloggen blir derfor ikke prioritert