Ekstra sprø ble de også, og med kesam + frosne bær ble dette en skikkelig innertier. Selv om jeg mener at vi kan bruke sukker i både gjærbakst og vafler er det av og til greit å teste ut noen sunnere varianter
selv om de da var myke,og ikke sprø i kantene som til frokost). Pisk sammen eggeplommer og sukker, pisk inn det tørre og spe med vann og melk som du og rører gjæren ut i (Bland varmt vann og melk til svakt lunken veske) rør inn smør
Stivpisk eggehvitene. Siden det er selveste vaffeldagen om to dager så klinker jeg til med sprøsjokoladevafler med deilig mascarponekrem av lime og varm sjokoladeganache
Her er det en oppskrift på kjempe gode og sprøevafler. 4dl maizena2 dl fin glutenfri melblanding2 ts bakepulver1 1/2 ts vaniljesukker1 krm salt 150 gr melkefritt smør2 1/2 dl melk som tåles2 dl vannSmelt smøretBland maizena, melblanding , bakepulver , vaniljesukker og salt i en bolleTilsett melk, vann og smørRør godtStek vafler
♦ Bruk som tilbehør til vafler, proteinpannekaker. Sukkerfritt, glutenfritt, melkefritt. Bruksområdene er samme og veldig mange, meir tips om det nede i innlegget
avkjølt, blir de sprø. Bruk som tilbehør til vafler eller bananlapper med havregryn. I dag har jeg blant annet laget disse brente sukkerfrie valnøttene
Da blir de sprø og passer godt som topping på yoghurt, som en del av en granola eller jeg kjører dem i en kaffekvern til fint mel når jeg vil lage vafler eller lapper i en fei
Da får man sprøvafler som smaker som nystekt. Vafler. Vafler. Røra er nok til 10 store vafler. 2 egg1 dl sukker1 ts vaniljesukker1 ts kardemomme1,5 dl vaniljesaus5 dl melk4 dl hvetemel3 ss smeltet smør eller flytende margarin. 21 i Vafler. 2 egg. 21 i Vafler
Når vaffelen er sprø og gylden er også fisken ferdig stekt. Lag vaffelrøre som vanlig (med eller uten havregryn – traditionell eller lavkarbo – hvordan er helt opp til deg) men bytt ut sukker, vanilje , kardemomme og/eller kanel med salt, pepper og tørket basillikum eller ønsket krydder