Steke rådyrstek oppskrifter

Langstekt rådyrstek

Langstekt rådyrstek

Legg oppi steken og legg på lokk. I dag har jeg brukt rådyrstek på drøye 2 kg. Stekes på 120 grader i noen timer (3-4) til kjernetemp er ca 70 grader

Rådyrstek med normannasaus

Bland marinaden og legg i steken. Smør matfett på et stykke aluminiumsfolie og legg det over steken. Stikk inn et steketermometer

Rådyrstek

Skjær ut benet på steken, knekk det og legg det i kaldt vann, kok det langsomt opp, skum godt. La det småkoke til en smakfull kraft til å spe steken med

Soppgratinert rådyrstek

Skjær steken i skiver og legg skivene i en ildfast form. Rens og skjær soppen i skiver. Fres den i matfettet i en kjele og strø over mel

Hvitvinsmarinert rådyrstek

Fjern alle hinner på steken. Bland alt til marinaden i en bolle og legg i steken. Vend steken av og til. Steken bør ligge minst to døgn i marinaden

Rådyrstek med kål og svartrøtter

Ben ut steken, men husk å bruke avskjæret til kraft. Legg steken i romtemperatur i minst 1 time før steking, slik at steken har en temperatur på 20 C gjennom det hele. Steketid er ca 45 minutter. Legg rullene i en tørr og varm langpanne eller form, og la det steke i ca 5 minutter ved 225 C, slik at deigen blir sprø og gyllen

Rådyrstek med papaya

Puss steken og surr den om nødvendig. Ta opp steken og tørk den. Brun steken rundt om. Sett et steketermmometer midt i steken