Jeg har laget hjemmelaget lammekraft på forhånd, og har du ikke det, så bruk sjyen fra grønnsakene etter endt steketid til å lage rødvinssaus (saft fra lammet dryppes ned til grønnsaksformen)
Du kan også velge å ha lavere temperatur og lengre steketidfor å få kjøttet enda mørere. Det eneste du trenger for å lage et deilig saftig og mørt lammelår er tid
Det er viktig at det ikke kom røyk ut, da det er varmelekasje som fører til lengre steketid. Denne fordums metode for steking av store mengder kjøtt til festlig lag har røtter helt tilbake til bronsealderen, og var i flittig bruk frem til vikingtid da interessen dabba litt av
Steketiden er ca. Legg så lammelåret i den ildfaste formen eller stekeformen. Jeg skulle virkelig ønskt jeg så denne første gangen jeg laget det, for da ble det litt mye tull
Grønnsakene legges under lammelåret underveis i steketidenfor å danne ekstra god smak. Sett opp temperaturen litt mot slutten av steketiden, men følg nøye med på steketermometeret
Tin lammelåret sakte i kjøleskap noen dager i forveien. Mannen min og jeg har startet en årlig tradisjon hvor vi lager dette og inviterer besteforeldrene mine over på middag
Smakene på dette lammelåret er en forandring fra den andre oppskriften jeg har på klassisk, langtidsstekt lammelår med rosemarin, timian og rotgrønnsaker
Da går steketiden raskere. Dere har sikkert fått med dere at det er høysesong for lam nå. Høstmat, ala lammelår med rotgrønnsakerGni lammelåret med salt, pepper, rosmarin og timian, og legg på en bakplate
Hvis ikke sausen dekker lammeskanken helt, kan du gjerne snu dem noen ganger i løpet av steketiden. Den er full av god smak, men trenger lang tilberedningstid for å bli mør, men når den er ferdig smaker den helt himmelsk
Men de fleste har en tendens til å krydre litt for lite. Lammelår er jo bare utrolig godt. Her kreves det godt med hvitløk og rosmarin for å gi den rette smaken