Jeg har selv klødd meg litt i hodet over hvor vannete og merkelig smak den har fått tidligere, før jeg lærte at det er et absolutt must å koke jordskokkene i melk før det lages puré av den
Disse safrangule juvelene fra havets bunn smelter i munnen og får deg til å stønne etter mer. Som lovet, her er oppskriften på mine kjempegode kamskjell med kokos og safran
Melbu kaviar kan du bruke til pålegg, på smørbrød med egg, i kaviarsaus og den er så god så jeg brukte den i denne forretten med nydelige kamskjell i dag
Legg på kamskjellene. 8 stk kamskjell. 2 ss meierismør , til steking. 1 stk rødbete , i tynne skiver og terninger av endestykkene. Stek kamskjellene i smør ved medium varme, 1 ½ minutt på hver side. 8 stk kamskjell
Kamskjell er en smart forrett da det ikke tar all verdens tid å tilberede. 4 kamskjell1 pk safran1 ss smør2 dl hvitvin1 dl hvitvinseddik1 dl ekstra virgin olivenoljePinjekjernerRuccolaSalt og pepper. Varm opp vin og vineddik med safran i en kasserolleLa det småkoke til det reduseres til 1/4AvkjølVisp så inn ekstra virgin olivenolje. Stek kamskjellene i smør på middels/høy varme i ca 1 1/2 minutt på hver side til de får en gylden skorpeLegg de over på et kjøkkenpapir og drypp umiddelbart på litt dressingArranger ruccola på en tallerken og plassere to kamskjell på toppenTilsett dressing og dryss over ristede pinjekjernerSalt og pepper. 4 kamskjell