And blir ofte servert med frukt, som tilbehør eller i sausen -og da passer en Pinot Noir fra New Zealand, godt sammen med det kraftige kjøttet og det fruktige tilbehøret
Stektandebryst smaker utrolig godt og er en rett det er enkelt å lykkes med. (Andebrystene ble litt godt stekt på min mors komfyr som kun har type «full guffe» eller «av» innstilling
Roasted duck uten ben (andebryst, andeconfit. Det er kjempe enkelt å lage og kjøttet smaker så nydelig at jeg synes det er greit med enkelt tilbehør av raskt wokede grønnsaker i sesamolje og soyasaus
Jeg beholdt skinnet på min filet, som jeg på Johanns anbefaling først stekte på svak varme under lokk noen ganske få minutter (med skinnsiden ned), før jeg la den over i en liten langpanne og satte i ovnen
En virkelig god vin, spesielt i kombinasjon med den fantastiske reinsdyr-entrecôten som ble servert, perfekt tilberedt, godt under mediumstektmed reinsdyrkjøttets sødme og struktur inntakt
Danskene spiser gjerne stekt and, gås eller svin til julemiddagen. Dere kan helsteke and som i denne oppskriften, eller tilberede herlige andebryst (se blogg for oppskrift)
Pannestekt torsk medtilbehør. Andebryst. Hvetefrie, grove rundstykker med solsikkekjerner. asiatisk mat, at, balsamicobakte cherrytomater, cashewnøtter i asiatisk mat, daim, daim iskake, daimis, daimiskake, daimiskake med nøttebunn, enkel fiskemiddag, fisk i folie, fisk til slndagsmiddagen, fiskepakke, fløtesopp, grove rundstykker, hjemmelaget is, hjemmelaget iskake, hjemmelaget tomatsuppe, honey-mustard dressing, hverdags, hvetefrie rundstykker, indrefilet, indrefilet av svin, is, iskake, Kai Pad Med Mamuang, kylling og cashewnøtter, laks, laks i folie, laks med mascarpone i folie, marinert indrefilet av svin, marinert kylling, mascarpone, mascarpone på fisk, mascarponelaks i folie, nøttebunn, nøttemarengs, ovnsbakt søtpotet, ovnsbakte cherrytomater, pannestekt torsk, pannestekt torsk medtilbehør, rundstykker, rundstykker uten hvete, rundstykker uten hvetemel, søtpotet, søtpotet og baconsalat, skrei, soppstuing, sprøstekt chorizo, stekt champignon med fløte, sunn middag, timian, timianmarinade, timianmarinert indrefilet av svin, tomastsuppe, tomatsuppe med pastaskruer, torsk, torsk i festmiddag, torsk og chorizo, torskeloin, Ukemeny
Ganske skummelt å spise salaten (man skal jo egentlig ikke spise ting som ikke er skrellet, kokt, eller stekt), men det gikk faktisk helt bra hele turen
Et ekte festmåltid består av kjøtt eller fisk og masseforskjellig tilbehør. I gårhadde vi derfor et herremåltid medandebryst, sopp stekt i andefett, stektemiddelhavsgrønnsaker, dampede sukkererter, kokte poteter og rødvinssaus
Når man først er i Procvence spiser man and i en eller annen form, særlig andeconfitt som nesten alltid står på menyen hos de fleste restauanter, men andebryst står også ofte på menyen og da med et godt smakfullt tilberedt tilbehør og velsmakende saus
Jeg serverte anden sammen medstekt rosenkål og en deilig portvinssaus. Når det gjelder tilbehøret, stekt rosenkål og portvinssaus finner du oppskrift på dette andre steder på bloggen