Brun fisken godt på skinnsiden i smør i ca. Stektkveitemed kantareller og blåbærsaus. Luksusen med å bo i Tromsø, er å kunne få kveite så fersk at du nesten må svømme etter den
Fjern skinn og bein og del fisken til passe store serveringsstykker. Litt som biff prinsippet, ikke stek for mye i pannen om gangen, så den blir stekt og ikke kokt
Som tilbehør bruker jeg stekt søtpotet, spinat og avokado, samt litt lettrømme. Dagens oppskrift er et måltid jeg lager så ofte fersk kveite er tilgjengelig, nemlig kveitemed mandelflak
kveitefilet, uten skinn og bein. Dypp tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Krydre med anis, koriander og kajennepepper så den får en kraftig smak
Noe jeg lærte i Tyskland for noen år siden, da jeg fikk smake stekt gjørs med surkål. Jeg har prøvd denne retten med både abbor og gjedde, til og medkveite