Pass på at absolutt alle flater (og helt opp til kanten) er dekket da dette er essensielt for hvordan suffléen på sitt magiske vis strekker seg mot himmelen
Benèsuffle slik Oselia skriver det, eller Beignets sufflè, slik det åpenbart skal skrives, ble etter mye undring, prøving, diskusjoner på kjøkkenet og leting i andre kokebøker, omsider servert våre kollegaer tillunsjdessert
Souffle kan man servere både til forrett, hovedrett og dessert, men det kan nok være greit å spre det utover noen middager og ikke ta souffle til alle rettene
Et menyforslag som står i kokeboken min er å servere ostesouffle til forrett, grillstekt entrecote med persillestekt stensopp, og som dessert solvarm frukt, og det høres jo godt ut
Perfekt hvis du har to eggehviter til overs. Hva med en luftig dessert. smør til smøring av former. til alt akkurat er blandet, uten å piske luften ut av marengsen
Start med å varme opp ovnen til 230°C. Smelt smøret og ha ca 1/2 ts smeltet smør i bunnen av hver av hver form (oppskrift beregnet til 12 stk så husk å spare litt smør til neste porsjon om du har en form til 6 stk og steker i to omganger). Skru så varmen ned til 165°C og stek i ca 15 min til. Har du en form beregnet på 6 stk, skrur du opp varmen på ovnen til 230°C igjen og gjentar prosessen med resten av deigen