Dampende deilig kjøttsuppe med smaksrike kjøttboller avelgkjøtt. no vet at jeg er en ordentlig suppeentusiast, og har allerede prøvd mange av mine andre suppeoppskrifter (lenker)
og dette er en sånn rett du kan lage dobbel porsjon av, sånn at du bare kan varme det opp igjen neste dag, med litt mer vann og kanskje salt, hvis du har det travelt neste dag, så er dette perfekt
Deilig brukt som buljong i supper, sauser og gryteretter. En av våre favoritter er elg eller rensdyrhjerte putret i eplesider og servert med potepure, rognebærgele og steinsoppstuing
Rødbetesuppe med kamskjell, appelsin og oliven. Villsauribbe med søtpotetmosEntrecote avelg med pastinakk, spinat og kantarellerSjokoladefondant med bringebærisTil rødbetesuppa, tar jeg utgangspunkt i suppa fra forrige innlegg
Så tar jeg ut laurbærbladene og bruker stavmikseren, kjører suppen så og si glatt, smaker til med dijon, øser opp i en skål og avslutter med en god stråle av min beste olivenolje
Lillemor har hatt en liten høstrens den siste uka, hoster og snørrer, så vi har levd på kyllingsupper, fårikål, ingefærte med honning, hjemmelaget leverpostei på surdeigsskiva og storebrors favorittsuppe
I Europa brukes muskatblomme til gryteretter og i flere retter av egg eller ost, til supper og kraft, samt til skalldyr, kjøttgryter, og i sjokoladedrikker og desserter av kremost