I en kasserolle har du 1,5 liter vann, en hel brokkoli delt i biter, en kvart purreløk, en kvart rød chili, en sellerirot skrellet og delt i biter, 4 terninger buljong (jeg bruker hønsebuljong) og et par laurbærblad
Til lunsj i dag vart det blomkål å brokkolisuppe av egen fantasi. Deretter tar du en stavmikser å blander alt i hop å heller litt å litt vann oppi til du får en tjukk suppe konsistens
Suppe er så lett å lage. Har du en trykk koker så går det like raskt som å koke suppe på pose. Nå som høsten sniker seg på tenker jeg å dele flere suppe oppskrifter, både fordi det er enkelt å lage, sunt og ikke minst allergivennlig
Gjerne en potet i stedet for kolrabi, brokkoli og blomkål smaker også godt i denne suppen. Dette er en av de beste supper jeg noensinne har laget, den er rik på smak, varmende, mettende og ikke minst veldig næringsrik
Brokkolisuppe og pannekaker. Skyll, rens og skjær opp brokkoli i mindre biter. Jeg kan ta suppen først, eller rettere sagt puréen da jeg elsker tykke supper
Det finnes mange smaker, men etter å ha smakt på alle, må jeg innrømme at den med "gulrot og chili" og den med "brokkoli, erter og mynte" er mineto sikre favoritter
blomkål/brokkoli. Denne suppen er kjemperask å lage og smaker kjempegodt. Den er litt sånn «ta hva man har»-suppe, men jeg har skrevet litt forslag på hva vi pleier å bruke
Kok brokkolien helt mør i buljongen. Suppe er noe av det beste jeg vet. Litt utradisjonelt er det kanskje å spise suppe med "pommes frittes" til, men det er en vane jeg har plukket med meg fra en eller annen ferie og jeg elsker det