Løk, hvitløk, gulrøtter og paprika stekes myke på middels varme i litt olivenolje i en stor kjele. I stedet for hyse går det fint å bruke annen hvit fisk som torsk eller steinbit, men kveite er et "must"
Verdens mest berømte fiskesuppe er trolig la bouillabaisse fra Sør-Frankrike. Dette er strengt tatt ikke en bouillabaisse, men en av mine absolutte favoritter når det kommer til fiskesuppe
Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i å lage suppe til middag og spesielt liker jeg å eksperimentere med fiskesuppe basert på oppskrifter fra fjern og nær
Jeg fulgte oppskriften på pakken, men brukte andre typer fisk og grønnsaker. Jeg fikk tilsendt Laks Szechuan kryddermiks, og bestemte meg for å lage den med kveite, østerssopp, vårløk og spinat
Sausen var noe midt mellom saus og suppe. Forretten med Salma gjorde jeg et par endringer på, men fiskeretten med kveite prøvde jeg å følge nøyaktig det vi fikk servert på restauranten (utenom at jeg ikke hadde kveite, men brukte torsk i stedet)
Vi hadde lyst til å lage suppe og kjøpte et gresskar på 3 kg (som viste seg å være alt for mye). 1 kg gresskarkjøtt5 dl kyllingkraft3 dl melk2 purreolivenoljesaltpepperfennikelfrørevet muskatnøtt10 blader basilikumTil suppen så delte vi gresskaret i båter og ovnsbakte det med salt,pepper og knust fennikelfrø i ovn på 150 grader til de er møre (ca 45 minutter). I tillegg så brukte jeg litt rester av fruktkjøttet til å lage 4 store ravioli som jeg la i bunnen suppeskålene og øste varm suppe over. Kveita saltet vi i 10 minutter,skylte av saltet og tørket av fisken og hadde i ovn på 150 grader med steketermometer i. På 54 grader er den ferdig
Verdens mest berømte fiskesuppe er trolig la bouillabaisse fra Sør-Frankrike. Og for en suppe. Dette er strengt tatt ikke en bouillabaisse, men er en av mine to favoritter når det kommer til fiskesuppe