Tilsuppe med potet og ramsløk trenger du. Jeg er så heldig å ha en god kollega som plukker masse ramsløk, og i dag når jeg kom på kontoret hadde hun plukket en diger pose til meg
Aspargessuppen er virkelig selskapsmat og egner seg utmerket som forrett, det gjør den grønne ertesuppen også, i tilleggtil at det er mettende og næringsrike supper
Det føles som å være over skyene…Vel hjemme er det da herlig å komme inn i varmen, å tine frosne ansikter og rumper, og varme opp en deilig aspargessuppe, som kjærestekokken har satt sammen til oss tidligere på formiddagen
Det jeg likte spesielt godt med denne suppen er at det er lett å bygge den ut med smak av urter, den kan få mer syre, mer styrke, og alle mulige typer kjøtt vil passe til - alt fra knøttsmå kyllingboller til kjøtt fra en oksehale og chorizo for å nevne noe
Suppa er i hovedsak basert på agurk og spirer men tilsatt litt avokado for å gjøre den mer kremet. En super lunsjrett syns jeg eller en god mettende forrett før et lett middagsmåltid
Suppen kan serveres som forrett eller som hovedrett (men beregn da gjerne to skåler til hver). Smelt smøret i en gryte på lav til mellomvarm varme og tilsett løken
Passer perfekt alene, som forrett, eller som tilbehørtil en meksikansk fredagsaften. Ikke vær gjerrig med tortillachips og ost, det er det som gjør denne suppen knallgod
Perfekte som tilbehørtil feks potetsuppe eller andre enkle supper. Når hvitløken er ferdig har du det over i en egen bolle, bruk en gaffel til å mose hvitløken med
(Som forrett er oppskriften nok til ca. (Legg noen av de innerste bladene til side til å pynte med). Suppen passer godt som lunsj og kveldsmat, men kan også fungere som en lett middag eller forrett