Surkål rester oppskrifter

SURKÅL

SURKÅL

Rester av surkål oppbevares gjerne i kjøleskapet i tett boks noen uker, eller i fryseren over lengre tid
JULE RIBBE

JULE RIBBE

For meg er det ikke julaften uten ribbe med sprø svor. Det har jeg spist hvert eneste år så lenge jeg kan huske
Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

nemlig SAUERKRAUT- eller melkesyregjæret surkål, på godt norsk. Trykk da grønnsakene godt ned i væsken med hendene, eller entresleiv, som på bildet over, og sørg for at det ikke ligger rester opp etter kantene på glasset
Ribbe med sprøstekt svor – i dampovn

Ribbe med sprøstekt svor – i dampovn

Ribbefett, surkål og poteter, nyrørt tyttebær, mørkt øl og aquavitt (Gammel Oplands nykommer. Regn 500 g ribbe per person – så har du rester til koldtbordet (nesten like godt…). Relatert 500 g ribbe per person – så har du rester til koldtbordet (nesten like godt…)
Røkt svinekam

Røkt svinekam

Serveres med brun saus, kokte poteter, surkål og rørte tyttebær. Jeg pleier å bruke ei løk og et par gulerøtter, eller andre grønnsaker hvis jeg har noen rester
Spis godt og billig

Spis godt og billig

Ta vare på rester (frys dem), test ut dine egne gryteretter. Du kan fort bli overasket over hvor godt rester kan smake med litt saus og krydder
Ribbe med tradisjonelt tilbehør

Ribbe med tradisjonelt tilbehør

Hva man skal ha av tilbehør til ribben varierer, i min familie har jeg vokst opp med wienerpølser, surkål, grønnsaker, tyttebærsyltetøy og mandelpoteter
Matinspo til frokosten

Matinspo til frokosten

Omelett med cherrytomater og fermentert surkål. Og nei, det må ikke være varmmat, selv om middagsrester etter min mening er den beste frokosten – alltid
Karamellisert kål

Karamellisert kål

Kan minne litt om surkål, bare friskere. Bunnen av kjøleskapet mitt er ofte okkupert av små rester av store grønnsaker jeg har brukt til noe annet spennende
Julepai med ribbe

Julepai med ribbe

Ha sennep og surkål i bunnen av paien. For denne julepaien med ribbe viste seg å være en genial måte å utnytte rester fra julemiddagen
Livet med Adams Matkasse

Livet med Adams Matkasse

Fiskegrateng med macaroni, og ribbe med medisterpølser, ferdig surkål, poteter og brun saus klarte jeg meg derfor fint uten
Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

nemlig SAUERKRAUT- eller melkesyregjæret surkål, på godt norsk. Trykk da grønnsakene godt ned i væsken med hendene, eller entresleiv, som på bildet over, og sørg for at det ikke ligger rester opp etter kantene på glasset
Ukemeny - Julemeny - Uke 52 - 2015

Ukemeny - Julemeny - Uke 52 - 2015

Hjemmelaget surkål. Sen frokost/lunch med rester av julemiddagen, gjerne servert i lefse med godt meierismør og sennep