Tradisjonen tro spiser vi ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål og poteter juleaften. Har du igjen rester av pinnekjøtt kan du lage en smakfull suppe
nemlig SAUERKRAUT- eller melkesyregjæret surkål, på godt norsk. Trykk da grønnsakene godt ned i væsken med hendene, eller entresleiv, som på bildet over, og sørg for at det ikke ligger rester opp etter kantene på glasset
Ribbefett, surkål og poteter, nyrørt tyttebær, mørkt øl og aquavitt (Gammel Oplands nykommer. Regn 500 g ribbe per person – så har du rester til koldtbordet (nesten like godt…). Relatert 500 g ribbe per person – så har du rester til koldtbordet (nesten like godt…)
Serveres med brun saus, kokte poteter, surkål og rørte tyttebær. Jeg pleier å bruke ei løk og et par gulerøtter, eller andre grønnsaker hvis jeg har noen rester
Hva man skal ha av tilbehør til ribben varierer, i min familie har jeg vokst opp med wienerpølser, surkål, grønnsaker, tyttebærsyltetøy og mandelpoteter
Omelett med cherrytomater og fermentert surkål. Og nei, det må ikke være varmmat, selv om middagsrester etter min mening er den beste frokosten – alltid
Kan minne litt om surkål, bare friskere. Bunnen av kjøleskapet mitt er ofte okkupert av små rester av store grønnsaker jeg har brukt til noe annet spennende
nemlig SAUERKRAUT- eller melkesyregjæret surkål, på godt norsk. Trykk da grønnsakene godt ned i væsken med hendene, eller entresleiv, som på bildet over, og sørg for at det ikke ligger rester opp etter kantene på glasset