Eller stek en makrell i rikelig godt smør, salte og pepre og server med skvist sitron. Eksempler er å koke en krabbe i sjøvann tilsatt litt sitron og et laurbær i 10-15 minutter. Her lærte jeg å bake brød, lage syltetøy, koke risgrøt og lage surkål, men også selskapsmenyer med klassiske utenlandske retter som var kjent i Norge på 60- og 70 tallet (den siste husmortiden)
500 gram melis2 eggehviterNoen dråper sitronEn hurtigmikser til å kutte og blande det hele. Ribberull og surkål04. desember - Hjemmelaget surkål på kort tid06
I hyllen under har jeg også en krukke med surkål som akkurat er ferdig. Denne er litt brun i fargen fordi jeg gir den molasiss og rørsukker ( i tillegg til sitron og tørket frukt)
Prosessen minner litt om surkål, hvor kålen ligger i sin egen saft og gjærer i flere dager/uker. Gjæret grønnsaksjuice Print Ingredienser 4 rødbeter 1 pakke stangselleri 1 agurk 3 gulrøtter 1 sitron Instruksjoner Gjør om alle ingrediensene til juice, ved å kjøre de gjennom en juicemaskin eller lignende. 1 sitron
fra surkål eller andre fermenterte grønnsaker, kombucha, vannkefir, melkekefir el. Kamille, nesle, fennikel, lakrisrot, sitronmelisse, timian, ingefær og hylleblomst er som regel trygge og gode urter å lage te av
Men fermenterer mye mat og drikke hjemme nå, både vannkefir/kokosvannkefir, surkål osv. Næringstoffene i en surkål, kimchi osv boostes når de fermenteres og opptaket i kroppen er på topp
Svineribbe med surkål. Vinen har en nydelig kompleks aroma av steinfrukt, sitron og fersken med en flott kalkmineralitet, og den har en velbalansert, forfriskende, mineralsk og rik smak med moden syre
Bland majones, sitron og kremfløte til en blanding, smak til med salt og pepper. syrlige epler3 stilker stangselleri50 gram valnøtter0,5 rødløk2 dl majones1 dl pisket kremfløte0,5 sitron200 gram stenfrie druerSalt og pepperKutt epler og selleri i ønskede biterFinkutt rødløkDel drueneBland epler, selleri, løk, noe av nøttene og noe av druene. desember - Surkål 6. 0,5 sitron