Sursild gjort enkelt, men noen ganger er det enkleste det beste. Eller sursilda er jo den enkleste. Jeg rett og slett kjøper sursildkrydder og følger oppskrifta på pakken
Dette er et deilig ferskt brød som er fantastisk servert med smør, servert som hvitløksbrød sammen med pasta, med forskjellige typer ost, sammen med suppe, leverpostei, sursild eller røykalaks, eller syltetøy
Frokosten idag ble deilig, brytebrød med litt godt smør og sursild på, nam, nam. Dett eåret har jeg pyntet litt med gamle kakeformer, de er så nostalgiske og vakre å se på
00, der finner du grovt rugbrød, så kommer syltet laks, syltet gulrot/løk, ei skive kjøttpate' ei karbonadekake, ei skive med sursild pyntet med et dryss av egg mimosa, mer rugbrød og i midten en klatt remulade
Sursild er en slager i julen. Jeg tar utgangspunkt i Svigermors superdeig-oppskrift, tilsetter 2 dl rørsukker, rosiner og korinter og vips er det blitt de beste julebrød
Kok opp vann og løs opp sukkeret. Jeg må innrømme at jeg har spist sursild siden november. Så siler du bort krydderet og får en klar sukkerlake rik på julekrydder-smaker
Er du som jeg glad i sild og har et par sildefileter til overs,, bør du prøve disse "godbitene" her, har du ikke sild tilovers, går det godt an å kjøpe et par sildefileter, enten kryddersild eller vanlig sursild
Marinert ost, sursild og rødbetsild. For oss som spiser mye brødmat blir dte veldig dyrt å kjøpe inn masse pålegg hele tiden, dessuten blir mye av det man lager selv bedre enn det butikkjøpte