Lettsaltet røkt svinekam er ett smakfullt stykke kjøtt som passer veldig fint om sommeren. Siden sommeren fortsatt såvidt glimter med sin tildsteværelse, tenkte jeg at kunne dele denne enkle og smakfulle oppskriften på glasert svinekam med dere
Kutt opp sesongens rotgrønnsaker og poteter i passe store biter, tilsett noen friske urter, salt og pepre svinekammen og legg alt i panne og hell over en liter jubileums cider
Jeg har laget røykt svinekam på ulike måter et utall ganger. Røykt svinekam er forholdsvis rimelig mat, ofte er den på tilbud og akkurat denne fikk jeg 50% avslag på grunnet dato. Lokket ble satt på plass og formen fikk plass midt i ovnen (den ble satt inn i kald ovn), temperaturen 180 grader og innstillingen satt til «vanlig» ovn
I dag hadde vi røkt svinekam med tilbehør til,og jeg vil gjerne dele oppskriften med mine lesere. Bruk en god skarp kniv og lag rutemønster i fettet på svinekammen
Du kan godt sette opp temperaturen litt den siste halvtimen slik at det går litt fortere. Røkt svinekam er noe av det beste vi kan ha til middag, det er rett og slett kjempe godt
Legg i svinekammen/ juleskinken. Server svinekammen med puré av rotgrønnsaker og surret løk. Kok opp på nytt, senk temperaturen og la kjøttet trekke i ca 1 ½ t. Se del 2 her 800 røkt benfri røkt svinekam eller juleskinke uten ben
Jeg har laget røykt svinekam på ulike måter et utall ganger. Røykt svinekam er forholdsvis rimelig mat, ofte er den på tilbud og akkurat denne fikk jeg 50% avslag på grunnet dato. Lokket ble satt på plass og formen fikk plass midt i ovnen (den ble satt inn i kald ovn), temperaturen 180 grader og innstillingen satt til «vanlig» ovn
Reduser temperaturen og tilsett kokosmelk, litt i gangen. Hell over i en kasserolle og tilsett palmesukker og fiskesaus og la det småkoke på lav temperatur