Litt mer syltetøy, epler i dag. Jeg har alltid sett på det å lage syltetøy som en litt arbeidsom affære, med koking av glass og div, men så feil kan man ta
Av epler kan du for eksempel lage syltetøy eller gelè, eplekake eller pai, glaserte epler, bake dem i ovnen, ha dem i salat, lage eplebiffer (kjøttkaker med raspet eple), lage eplecider og eplemost eller tørke dem i ovnen
Syltetøy med ananas og aprikosDronningsyltetøyNorskeepler. Forleden dag når jeg satt å bladde i boken snublet jeg over en syltetøyoppskrift som jeg hadde laget, men glemt helt av
Heisann, håper dere har hatt en fin påske så langt. I dag er det skikkelig grått, trist og regnvær her i Oslo, men tenkte jeg skulle få gått meg en tur senere
Faktum var vel at jeg elsket sukker, og dette var en middag hvor jeg faktisk kunne putte på masse sukker og syltetøy uten at det ble sett på som en uting
Jeg brukte et syltetøy som er laget for ost, med eple, ingefær, nellik og kanel. Hjemmelaget burger med karamellisert rødløk, blåmuggost, syltetøy, focacciabrød og pommes frites
I oppskriften eksperimenterte vi med kanel, vanilje og epler, for å gjøre smaken rundere. Og siden tyttebæra har utrolig lang holdbarhet, stod de renset i tette bokser nest 2 uker i kjøleskapet før vi kokte syltetøy. 1 eple uten skall i biter. Kok bæra med kanel, halvparten av sukkeret, eple og vanilje i cirka 5 minutter så det fosskoker. 1 eple uten skall
blåe- og røde bær, epler eller moreller – ta det du liker best og lag et godt fyll. Rabarbrasyltetøy. en mindre skje med rabarbrasyltetøy i alle formene
Rist mandlene i en stekepanne så de blir gyllenbrune, avkjøl og bland de godt med marsipan, aprikos syltetøy, sitronsaft, eggehvite og de druknede rosinene