Utgangspunktet for denne oppskriften kommer fra en bok av journalist, historiker og chilientusiast, Francis X Tolbert, en mann som viet mye av livet sitt til denne kruttsterke og smakfulle kjøttgryten
Det er også utrolig godt å tilsette finhakket chili for et ekstra sting. OPPSKRIFT. Syltet rødløk har fort blitt et fast tilbehør her i heimen, og så fort krukka er tom må en ny porsjon lages
strengt tatt vet jeg fint lite om dette er noe meksikanerne selv spiser noe særlig ofte, men gryten har i det minste en del meksikanske elemener i seg, som chili,jalepenos, fersk koriander og cumin
Nøkkelingrediensene her er tamarin paste, palmesukker, tørkede små reker, syltet nepe og rekepasta med soyaolje, men de tre sist nevnte ingrediensene har jeg utelatt siden jeg ikke alltid finner i asiatiske butikker også
Oppskrift på laks Sashimi(Til 2 personer, eller som forrett til 6 pers. 25 ml (0,25 dl) soya saus1/2 finhakket rød chili1/2 ts koriander krydderSaften av 2 limebåterEn håndfull hasselnøtter kuttes grovt og ristes i panne med litt olje og 1/2 ts sukker1 granateple, del opp og skrap ut frøene (kun frøene skal brukes)Syltet ingefær (fra Lille Asia / Meny)Limebåter til pyntKoriander blader til pyntLegg lakseskivene på et fat. 1/2 finhakket rød chili
Syltet ingefær. Jeg tilførte ekstra smak med chili, hvitløk, ingefær, løk og masse frisk koriander. Dypp bitene i sweet soyasaus og topp med syltet ingefær