Tilberedning av hel and oppskrifter

My five minute crisp and creamy pasta sauce

My five minute crisp and creamy pasta sauce

Selv er jeg en stor tilhenger – det finnes jo så mange varianter, og man kan gjøre så mye godt og forskjellig med dem, og tilberedningen er stort sett både rask og enkel, og resultatet er som oftest intenst tilfredsstillende å spise
Blueberry soup – Healthy and delicious

Blueberry soup – Healthy and delicious

I likhet med mange andre bær trenger blåbær ingen tilberedning. Jeg kjørte også stavmikseren i gryta for å gi suppen en litt tykkere og finere konsistens før servering
Pad thai

Pad thai

Tilberedning. Jeg vet at det serveres pad thai med kylling, svinekjøtt eller biff i restaurantene i Norge, men dette ikke av den orginale oppskriften og heller ikke så vanlig å se i Thailand
Andebryst

Andebryst

før du begynner tilberedningen for en mer jevn steking. Pass på at steketermometeret ikke går helt igjennom brystet, men at det stikker skrått inn i midten av brystet for å måle kjernetemperaturen
Fransk klassiker – Coq au vin

Fransk klassiker – Coq au vin

Tilberedning. Coq au vin er trolig den mest berømte av alle franske kyllingretter, og ikke minst absolutt en av de mest delikate
Smått fra hjertet

Smått fra hjertet

Jeg synes dim sum smaker best når det er en blandingav dampede dim sum (dumplings eller wonton) og frityrstekte dim sum fordi smakene utfyller hverandre så godt
Pad Kaprao

Pad Kaprao

Tilberedning. Vi liker sterk mat her i huset og i denne oppskriften brukes en chilitype som kalles for bird´s eye chili som er en av de sterkeste typen
Japanske dumplings/ Gyoza

Japanske dumplings/ Gyoza

Tilberedning. Med muligheten til å slappe av og nyte middagen sammen og se en skrekkfilm med full volum på, er små gleder som vi setter så stor pris på om dagen
A for …

A for …

Rå aubergine har en litt bitter smak, men ved tilberedning, som f. Agurk er uten tvil en av de grønnsaker som spises mest her i landet, og den dyrkes i Norge hele året
Thailandsk soppsalat “larb hedd”

Thailandsk soppsalat “larb hedd”

Tilberedning. Denne oppskriften er opprinnelig fra Nordøstlige delen avThailand og er en vegetarversjon av tradisjonelle «larb moo» med svinekjøtt
Gladmat 2018

Gladmat 2018

-Brukes råvarer som er uvanlige, eller brukes råvarer i nye kombinasjoner eller tilberedninger. De andre matbloggerene som var med er Shanna med bloggen Basilico, Ida Marie med bloggen Ida Maries mat, Maj Britt med bloggen Spiselandslaget og vår kjære juryformann Olav med bloggen Hobbykokken
Andebryst sous vide

Andebryst sous vide

Å legge brystene i saltlake før tilberedning var et av tipsene jeg likte spesielt godt. Hell så resten av vannet over
Salsiccia Siciliana

Salsiccia Siciliana

Elter man ikke deigen lenge nok, vil pølsene slippe for mye veske og fett under tilberedningen. Er du en av de som har en kjøttkvern til kjøkkenmaskinen din, og lurer på hva den litt traktlignende rare tuten er til, så er det pølsehornet