400 g ferske modne tomater. Kok opp vannet. Skrell og hakk opp løken. Vask og skjær opp tomatene i biter. Brun løken i en varm Teflonpanne med olivenolje
Masse tips og oppskirfter på grillmat og tilbehør skal eg selfølgelig dele framover, dagens oppskrift på fylte tomater passer som tilbehør til både kjøtt og fisk, grilla eller ikkje
Ok, noen ting er helt forutsigbare – tomater, aubergine, squash, flatbønner, agurk og en rekke andre grønnsaker som er for basisvarer å regne i tyrkiske kjøkken er å få tak i året rundt, kun kvaliteten varierer med sesongen
Tomater. Tomatsaus (lag saus av 1 boks hakket tomater, 2 ss oregano, 2 ss paprikakrydder, 1 hvitløksfedd finhakket, chili- kjør gjerne glatt med en stavmixer/foodprossessor eller bruk ferdigsaus)
hakkete tomater). hakkete tomater). 1 boks med cherrytomater (evt. 1 boks med cherrytomater (evt. Noen ganger lager man mat ut fra hva man har av rester i skap og skuffer
Viss du velger å lage en pasta med friske tomater og basilikum så er det selvfølgelig en "Spaghetti al pomodoro crudo", men skulle du velge å gjøre som meg i dag å lage en saus med hermetiske tomater og rosmarin er det selvfølgelig snakk om en "Spaghetti al rosmarino"
Denne tomat og mozzarella salaten kalles gjerne «tre colori» Dette fordi den representerer de italienske fargene grønt (basilikum), rødt (tomater) og hvitt(mozzarella)
Ha over tomatsausen og finhakkede urter. Varm et par spiseskjeer olje med et fedd presset hvitløk og tilsett tomater, smak til med salt og stek i ca 5-10 minutter