Server dei i tomatsaus, som innslag på tapasbord, til kvelds på brødskiva eller i ein frisk salat. Denne oppskrifta kjem fra den anarkjende kokken, Eivind Hellstøm, og då seier det vel seg sjølv at desse kjøttbollane er knallgode
Tilsett tomatsausen i gryta. Ier TACOGRYTEN. INGREDIENSER. . 1 kg karbonadedeig, fra høyrygg 1 chorizo pølse 500 g hele tomater uten skinn (1 boks) 1 rød paprika 1 gulrot 1 l vann 3 løk 5 hvitløkfedd 50 g tomatpure 1 rød chilipepper på glass i olje 1 ts kajennepepper 1 ts kummin+ 3 laurbærblad 2 stjerneanis Salt Olje til steking 1 ss Knust tørket chili 1 ts merian 1 ts kummin
5 laurbærblad og litt støtt stjerneanis i følge Hellstrøm. Noe av det bedre man kan ha i fryseren. Veldig enkelt å lage, men tar en stund, så det bør jo gjøres på en fridag
Eg elskar dei knekt oppi snasen tomatsaus, aka shakshuka. bakt, "speilegg" Hellstrøm-style. Bakte Hellstrøm-egg(oppskrifta kjem frå "Enkelt og perfekt"
Bacalao kommer i mange varianter, alt fra tomatsaus til hvit saus og parmesan for eksempel. Etter et søk på google dukket Hellstrøms Bacalao opp og den er basert på paprika, potet og fennikel og er den beste varianten jeg har smakt
Tilsett tomatsausen i gryta. Tacokjøttgryte1 kg karbonadedeig, fra høyrygg1 chorizo pølse500 g hele tomater uten skinn (1 boks)1 rød paprika1 gulrot3 løk5 hvitløkfedd50 g tomatpure1 rød chilipepper på glass i olje1 ts kajennepepper1 ts kummin+3 laurbærblad2 stjerneanisSaltOlje til steking1ss Knust tørket chili1ts merian1ts kumminSlik gjør duLøk og hvitløk kuttes opp og freses i olje sammen med stjerneanis og laurbærblad til løken er bløt