Torskerogn kaviar oppskrifter

Hjemmelaget kaviar

Hjemmelaget kaviar

Nå får du kjøpe fersk torskerogn i butikken, og da er det på tide å lage kaviar. Hvis du vil ha en liten variant av kaviaren, kan du tilsette litt dill
Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Vi er i sesongen for å få tak i rykende fersk torskerogn, og det bør du utnytte. Du kan nemlig lage hjemmelaget kaviar som er mye sunnere – og ikke minst ferskere enn den du får i butikken

Rogn

Nei, vi snakker ikke russisk kaviar eller torskerogn. dette er mer eksotisk enn som så. Det eneste du skal gjøre er å komme deg ut på tur en fin høstdag, slik som idag, - og du

Kaviar av torskerogn

Fyll kaviaren på små glass. Oppbevar kaviaren mørkt og kjølig. Skyll og tørk rognen. Strø på en blanding av salt og sukker

Kaviar

Nå er jeg i en kaviarperiode – enkelt er ofte veldig godt det og. Ferdig kaviar på tube inneholder imidlertid mye salt og sukker

Torskerognkaviar

Kokt torskerogn renses for skinn og røres glatt. Tilsett smeltet smør og kremfløte til kaviaren blir smørbar

Hvitsaus: variasjoner

5 ss finkluppet persille (godt til kokt kjøtt, kjøttpuddingm stekt fisk, fiskepudding og fiskekaker4 ss finhakket dill ( godt til kokt kjøtt, kokt fisk, fiskeboller, fiskekaker)3 ss kaviar og 1 ss gressløk ( godt til kokt og stekt fisk, fiskepudding, fiskeboller)4 ss ketchup og 2 ts basilikum (godt til kjøttboller og kokte grønnsaker)2 ts sitronsaft, revet sitronskall av 1/2 sitron og 2 ss dill ( godt til kokt kjøtt, kokt og stekt fisk, torskerogn og fiskekaker)1/2 ts muskat (kokte grønnsaker)2-3 ss karri (min personlige favoritt til fiskeboller)Jeg har ofte krydderet oppi mens smøret smelter. 3 ss kaviar

Kaviarkanapéer

Legg en skive torskerogn på hver. Legg en liten haug sort kaviar på midten. 1/2 boks torskerogn. 1 glass sort kaviar