Totenkringler oppskrifter

Julebakst i hus!

Julebakst i hus!

Så nå har vi risboller, krumkaker og i tillegg til at mamma skal lage totenkringler, ååh så koselig jula er, hihi
Totenkringler

Totenkringler

(ca 35 stk)750 g hvetemel125 g smør125 g sukker1½ ts kardemomme5 dl melk25 g gjærSmuldre smøret i melet
Totenboller

Totenboller

1/2 l melk. 1/4 kg smør. 1/2 kg hvetemel. 50 g gjær, her bruker jeg gjær for søt gjærbakst. Smelt smøret, ha i melken så den blir fingervarm, rør ut gjæren, bland alt sammen i en kjøkkenmaskin, heves til dobbel størrelse

Totenkringler

Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og kardemomme. Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i den lunkne melken

Totenkringler (Oppland)

Smelt smøret. Bland halvparten i melken. Rør ut gjæren, pisk egget i, og ha i ca 100 g av sukkeret. Bland i halvparten av melet