Siden det snart er Halloween ble valget å utfordre trykkoker’n med gresskar og til å trylle fram en herlig suppe med inspirasjon fra Modernist Cuisine…
For noen uker siden vant jeg en kokebokom trykkoking på en utfordring på Matbloggsentralen. Her er det mangeflotte oppskrifter, og det geniale med en trykkoker er at man kokerflotte, gode middager på veldig kort tid
For en tid tilbake var jeg så heldig å vinne en trykkoker i Matbloggsentralens konkurranse om gryteretter, og jeg måtte selvsagt prøve den så fort jeg kunne
Jeg vurderte å lage retten i trykkoker som jeg har god erfaring med, men synes at det er koselig når gryten får stå på komfyren i mange timer og spre liflige dufter
Nå skal vi bruke en trykkoker. Sett trykkoker på varmen, ta den av når den piper. Tacokjøttgryte1 kg karbonadedeig, fra høyrygg1 chorizo pølse500 g hele tomater uten skinn (1 boks)1 rød paprika1 gulrot3 løk5 hvitløkfedd50 g tomatpure1 rød chilipepper på glass i olje1 ts kajennepepper1 ts kummin+3 laurbærblad2 stjerneanisSaltOlje til steking1ss Knust tørket chili1ts merian1ts kumminSlik gjør duLøk og hvitløk kuttes opp og freses i olje sammen med stjerneanis og laurbærblad til løken er bløt