Idag inntok Sviddå hvilemodus men trykkoker’n fikk kjørt seg. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å tilberede pinnekjøtt i trykkoker’n og det ble en utrolig bra opplevelse
Fordelen med å la boksen ligge fremfor stå er at den ikke rister sånn i kjelen når trykket tiltar. Det eneste du trenger for å gjenskape den Sør-Amerikanske avstammingen, er en boks søt kondensert melk, en trykkoker og vann
Bygg en rist av søtpotetene i bunnen av trykkokeren eller en vanlig tykkbunnet stor kjele. Med trykkoker i hus trenger du ikke lenger sette av tre timer til damping av pinnekjøtt
Bollefrua selv er en enarmet banditt med en kjerne som en trykkoker og vilt, utarmet (eller utammet. ca 20 gram ristede pinjekjerner. ca 20 gram ristede pinjekjerner
Gulrotpuréen laget jeg i trykkoker. Retten har jeg kalt Lammenamm og den serveres med en silkemyk gulrot og ingefær puré, pannestekt vårløk, sukkererter, ristede kantareller, grønne erter og sprøstekt kyllingskinn
Med denne måten er pinnekjøtt blitt Fastfood som (nesten) konkurrerer med biffstrimer og pommfritt ang tidI bånn legger man en rist ( evt bjørkepinner hvis tradisjonen må opprettholdes)Fyller på med vann til kjøttet og skrur plata på fullt