Perfekt turmat nå på høsten. Suppe på termos er enkelt og godt. Man lager suppen hjemme og heller den i termosen og så har man varm mat lett tilgjengelig på turen
Legg pølser og grønnsaker i, og topp det hele med provencekrydder. Turmat. Legg pakkene med skjøten opp i glørne på bålet – og la dem “trekke” i varmen i ca
Deretter legger du avisene med fisken inn i glørne i bålet og lar det ligge i ca 15. Del SALMA i passe store porsjoner og pakk de inn i matpapir sammen med noen skiver sitron, noen einer, litt dill, hakket løk
InnleggetTurmat på Kallingsheia dukket først opp på Oselias kokebok. Osteklokken (AAM 11783) fra 1870- årene og vinglasset (AAM 03381) fra 1860-årene tilhører begge gjenstandssamlingen på Kuben
Denne suppa er kjempe god og fin ha med på termosen i den kalde årstiden. Inspirasjon på suppa er hentet fra Trines Matblogg (som har utrolig mange gode oppskrifter) men jeg har tilpasset suppa litt etter barnas smak
Søt og god frokost som kan spises som de er eller du kan ha på pålegg som passer, kanskje brunost. Skal du på tur er dette fin turmat også, mettende og godt
Enkel og grei turmat som både små og store liker. Denne laget jeg slik (til 2-3personer). 2dl havregryn. 3dl valgfri melk (jeg brukte usøtet mandelmelk)