Lagde deilig gryte da jeg kom hjem, og har ellers bare slappet av på sofaen – deilig med helg asså. Varm opp en gryte på stekeplaten og ha i litt nøytral olje, mens kapper du pølsen i biter
I dag veit eg at gulasjen – både suppe- og gryterett-varianten – er ein ungarsk nasjonalskatt. Får du ikkje fatt på den ungarske (eller venter på bestillinga frå ein nettbutikk med det riktige utvalet), kan du kombinere med vanleg paprika og litt chili, sjølv om då mister litt av gulasjen sitt særpreg
Gulasj er ein ungarsk lapskaus som det finst uendeleg mange oppskrifter på. Eg hadde alle som arbeider i min seksjon heime hos meg her om dagen, og då serverte eg ei klassisk gulasjsuppe
Det er ei ungarskgryte som vanlegvis skal koke i timevis. Ordet gulasj betyr gjetarsuppe, men eg er vand med å servere gulasj som ein fyldig gryterett med poteter, ris eller brød som tilbehør
Det må aldri brunes eller stekes, men skal tilsettes etter at gryten er tatt av platen. Kok nudler eller makaroni i saltet vann, og legg dem i gulasjen like før servering