Gulasj er en oppskrift jeg har hatt på todo-listen min lenge. Gulasjen er en enormt populær rett, både i og utenfor Ungarn og variantene av både oppskriftene og stavemåten er tallrike, men denne synes jeg ble veldig god, og Madammen stjal restene til lunsj dagen etter
(4-6 pers. )1 kg oksekjøtt i store terninger2 store løk, skivede4-5 hakkede hvitløksfedd1 ss hvetemel1 ss paprikapulver6 dl kraft/buljong1 boks hermetiske hakkede tomater2 ss tomatpurésalt/pepper2 røde paprika i biter6 store poteter, delt i biter1½ dl seterrømmeBrun kjøttet
I dag veit eg at gulasjen – både suppe- og gryterett-varianten – er ein ungarsk nasjonalskatt. Den krutsterke smaken vi trudd var chili, men viste seg å vere ungarsk paprika
Gulasj er ein ungarsk lapskaus som det finst uendeleg mange oppskrifter på. Eg hadde alle som arbeider i min seksjon heime hos meg her om dagen, og då serverte eg ei klassisk gulasjsuppe
Skjær kjøttet i biter. Skrell og hakk løken. Fres den i smøret sammen med paprikapulver i en gryte. Skyll og rens paprikaene, skjær dem i store biter og ha dem i gryten
1. Varm margarin i en kjele og brun kjøttet i flere omganger. Legg det over på en tallerken. 2. Fres løk og hvitløk i en kjele til løken er myk og blank