Italia er mitt favorittland når det gjeld mat. Frankrike er fint, og kokkane og smakane er i verdstoppen, men italienarane gjer ting så enkelt, og får mykje ut av lite
Heime på Vestlandet – og elles langs kysten i landet vårt – har geita vore ein av dei viktigaste hjelparane til å halde kulturlandskapet opent og vakkert
Eg har hatt eit anstrengt forhold til øl heile livet. Dei første tjue åra var det fordi eg var fråhalden, dei neste nesten tretti har det vore fordi eg ganske enkelt ikkje likar smaken
Sprø og klissne kyllinglår med knuste nypoteter og tomater800 g nypoteter, skrubbetHavsalt og nymalt pepper12 kyllinglår, utbeinet, men med skinnet på600 g cherrytomaterEn bunt fersk oreganoExtra vergine olivenoljeRødvinseddikSett ovnen på 200 grader
Ved å skrape bein for kjøtt etter å ha utbeinet fuglen kan du få en del kjøtt som kan brukes f. Få ting er bedre enn hjemmelaget frikassé, denne er laget av restekjøttet fra utbeining av kalkun
Denne fuglen, på over 7 kg, koster mindre enn 200 kr. Dette blir det mye mat av. Etter jul og nyttårsfeiring er det flere butikker som vil bli kvitt lagerbeholdningen sin av kalkun