Utbeinet oppskrifter

Sprø laks

Sprø laks

Fersk laks er noko av det enklaste å lage gode kvardagsmiddagar av. Og når det i tillegg er sunt er det berre å gå i gang
Italiensk porchetta

Italiensk porchetta

Italia er mitt favorittland når det gjeld mat. Frankrike er fint, og kokkane og smakane er i verdstoppen, men italienarane gjer ting så enkelt, og får mykje ut av lite
Lam Klephtiko

Lam Klephtiko

lammelår , utbeinet. 1. stk. 8. båt. hvitløk. 3. laurbærblad. 1⁄2. ts. malt kanel. tørket oregano. salt. pepper. 2. ss. olivenolje. 11⁄2
Påskemiddag

Påskemiddag

En utbeinet stek er enklere å skjære i fine serveringsstykker og man får bort slintrer og overflødig fett
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Heime på Vestlandet – og elles langs kysten i landet vårt – har geita vore ein av dei viktigaste hjelparane til å halde kulturlandskapet opent og vakkert
Øl i maten

Øl i maten

Eg har hatt eit anstrengt forhold til øl heile livet. Dei første tjue åra var det fordi eg var fråhalden, dei neste nesten tretti har det vore fordi eg ganske enkelt ikkje likar smaken
En lat søndag

En lat søndag

Sprø og klissne kyllinglår med knuste nypoteter og tomater800 g nypoteter, skrubbetHavsalt og nymalt pepper12 kyllinglår, utbeinet, men med skinnet på600 g cherrytomaterEn bunt fersk oreganoExtra vergine olivenoljeRødvinseddikSett ovnen på 200 grader
Middagspølser til minipris

Middagspølser til minipris

Kva skal vi ha til middag. Aner ikkje. Kanskje middagspølser. Replikken er henta frå min oppvekst, og kanskje din og
Vårmat

Vårmat

Noko av det beste med å lage god mat er å følge sesongane, og akkurat no er det nykål som kjem i butikkane
Lammerull

Lammerull

Tradisjonen med å lage lammerull til jul. har me hatt i over førti år. Både mannen min og eg hadde. vanen med heimanfrå
«Julekrydret» oksestek

«Julekrydret» oksestek

Utbeinet oksesteik, men helst bør det være en med bein i. Utbeinet oksesteik, men helst bør det være en med bein i

Kortreiste julematgleder

Som tilhenger av lokal, kortreist mat, er det også en selvfølge at julematen skal være lokal og kanskje aller helst hjemmelaga
Kyllingfrikassé eller kalkunfrikassé

Kyllingfrikassé eller kalkunfrikassé

Ved å skrape bein for kjøtt etter å ha utbeinet fuglen kan du få en del kjøtt som kan brukes f. Få ting er bedre enn hjemmelaget frikassé, denne er laget av restekjøttet fra utbeining av kalkun
Utbeining og oppdeling av kalkun

Utbeining og oppdeling av kalkun

Denne fuglen, på over 7 kg, koster mindre enn 200 kr. Dette blir det mye mat av. Etter jul og nyttårsfeiring er det flere butikker som vil bli kvitt lagerbeholdningen sin av kalkun