Den skal være litt tykkere enn vaffelrøre. 1 liter rapsolje. 1 liter rapsolje. Dårlig råd i studentiden resulterte i altfor mange fiskepinnemiddager på 90-tallet og aversjon mot lignende måltider i mange år
Rester av grøten kan has i vaffelrøre, sunne frokostvafler eller brukes til rislapper. Kok grøten hjemme (1/2 porsjon av oppskriften her) og fyll i en godt forvarmet mattermos. 3 dl grøtris, vanlig type, ikke hurtigkokt. 1 liter rismelk. 2-3 dl kokosmelk, helst en fyldig og god variant*. 1/4-1/3 ts salt, eller etter smak. 3 dl grøtris has i en kjele sammen med ca 3 dl rismelk. Ha i kokosmelken når du har igjen ca 2-3 dl rismelk i kartongen. Relatert 3 dl grøtris, vanlig type, ikke hurtigkokt. 1 liter rismelk. 2-3 dl kokosmelk, helst en fyldig og god variant*. 1/4-1/3 ts salt, eller etter smak
Vaffelrøren er super å ta med på tur. I dag gir vi deg en god oppskrift på Grov byggpai m/sjampignon. Vi viser deg også en enkel og fin oppskrift på gode blåbærvafler
I vaffelrøre er det vanleg å kvitte seg med ulike restar av fløyte og rømme. Ein del vaffeloppskrifter er reine kakeoppskrifter med store mengder smør og sukker
Er den eldste frøplanten man vet er dyrket, og er brukt i minst 3000 år. Pepper kommer opprinnelig fra India, og nådde Europa for minst 3000 år siden. Ingefær kommer opprinnelig fra Sør-Kina og India, og har vært dyrket i over 3000 år. Basilikum kommer opprinnelig fra det tropiske Asia der den har vært dyrket i 3000 år. 4,5 dl sukker per liter vann/eddik blanding. MarinaderIngefær- og limemarinadeBruk denne til laks of gast, kjøttfull fisken liten ingefærbit, finhakket4 ss limesaft2 ss soyasaus1ss sesamoljeGrillmarinadeBruk denne til biffer, svinekoteletter og spare ribs2 sjalottløk, hakkede¼ ts malt kryddernellik¼ ts malt allehånde3 ss solsikkeolje1 ss søtchillisaus2 ss soyasausOrientalsk marinadeBruk denne til spare ribs, fjærkre og fisk2 sjalottløk, hakkedeen liten ingefærbit, hakket1 chili, i skiver2 ts sukker2 ss malt koriander4 ss limesaft2 ss fiskesaus5 ss eddikTørr adoboTørre blandinger av denne typen er vanlige på de spansktalende karibiske øyer2 ss spisskummenfrø4 ss grovt havsalt1 ss fennikelfrø½ ss svarte pepperkorn2 ss chiliflak1 ss tørket oreganoTørrstek spisskummenfrøene til de får litt farge. Adoboen vil holde seg i 3-4 måneder i en luffett beholder. 3 ss solsikkeolje