Vaffelrøre oppskrift 3 liter oppskrifter

VAFLER MED HAVREGRYN

VAFLER MED HAVREGRYN

1 god litervaffelrøre. 3 dl lettkokte havregryn. 1 god liter. 3 dl lettkokte havregryn. Vafler med havregryn
Vaffel 1

Vaffel 1

Jeg regner med at du har din egen vaffeloppskrift. Så hvorfor legge ut oppskrift på vaffel. Da kan det være godt å ty til en oppskrift
Myke vafler med surmelk

Myke vafler med surmelk

Ellers går det også fint å oppbevare vaffelrøren i kjøleskapet i et par dager hvis du ikke orker å steke opp alle vaflene på en gang
Kleppmelk, en smak av "gamle dager"

Kleppmelk, en smak av "gamle dager"

Det skal bli en veldig tykk vaffelrøre. Så her skal dere få mi oppskrift på denne enkle gode retten, fra "gamle dager"
«Fish & ships» av rødspette med remulade

«Fish & ships» av rødspette med remulade

Den skal være litt tykkere enn vaffelrøre. 1 liter rapsolje. 1 liter rapsolje. Dårlig råd i studentiden resulterte i altfor mange fiskepinnemiddager på 90-tallet og aversjon mot lignende måltider i mange år
Risgrøt uten melk

Risgrøt uten melk

Rester av grøten kan has i vaffelrøre, sunne frokostvafler eller brukes til rislapper. Kok grøten hjemme (1/2 porsjon av oppskriften her) og fyll i en godt forvarmet mattermos. 3 dl grøtris, vanlig type, ikke hurtigkokt. 1 liter rismelk. 2-3 dl kokosmelk, helst en fyldig og god variant*. 1/4-1/3 ts salt, eller etter smak. 3 dl grøtris has i en kjele sammen med ca 3 dl rismelk. Ha i kokosmelken når du har igjen ca 2-3 dl rismelk i kartongen. Relatert 3 dl grøtris, vanlig type, ikke hurtigkokt. 1 liter rismelk. 2-3 dl kokosmelk, helst en fyldig og god variant*. 1/4-1/3 ts salt, eller etter smak
Sveler…….

Sveler…….

hovedingrediensen i røren er kefir/kulturmelk og hevemiddelet er natron/hjortetakksalt istedenfor bakepulver som i en vaffelrøre
Grov byggpai m/sjampignon og blåbærvafler

Grov byggpai m/sjampignon og blåbærvafler

Vaffelrøren er super å ta med på tur. I dag gir vi deg en god oppskrift på Grov byggpai m/sjampignon. Vi viser deg også en enkel og fin oppskrift på gode blåbærvafler
Ovnskokt risgrøt

Ovnskokt risgrøt

Rester av risgrøt kan fryses, den kan brukes til riskrem, eller ha den i vaffelrøre eller deig til lapper
Vaflar

Vaflar

I vaffelrøre er det vanleg å kvitte seg med ulike restar av fløyte og rømme.  Ein del vaffeloppskrifter er reine kakeoppskrifter med store mengder smør og sukker
Restemat på alle fat

Restemat på alle fat

Både risgraut og havregraut gjer nytta si i vaffelrøre. Det finst mange oppskrifter på brennsnut, og ingrediensane varierer
Sveler….

Sveler….

hovedingrediensen i røren er kefir/kulturmelk og hevemiddelet er natron/hjortetakksalt istedenfor bakepulver som i en vaffelrøre

Vaffelrøre

1/2 liter kefir. 3 dl sukker. 3 ts salt. 2 1/2 liter melk. 1/2 liter kefir. 3 dl sukker. 3 ts salt. 2 1/2 liter melk

Surmelksvafler

Ha deretter i hvetemelet i et par omganger, og rør til vaffelrøren er tykk og jevn. La deigen stå og svelle i ca 30 min. 1 liter kefir

Krydder og Marinader

Er den eldste frøplanten man vet er dyrket, og er brukt i minst 3000 år. Pepper kommer opprinnelig fra India, og nådde Europa for minst 3000 år siden. Ingefær kommer opprinnelig fra Sør-Kina og India, og har vært dyrket i over 3000 år. Basilikum kommer opprinnelig fra det tropiske Asia der den har vært dyrket i 3000 år. 4,5 dl sukker per liter vann/eddik blanding. MarinaderIngefær- og limemarinadeBruk denne til laks of gast, kjøttfull fisken liten ingefærbit, finhakket4 ss limesaft2 ss soyasaus1ss sesamoljeGrillmarinadeBruk denne til biffer, svinekoteletter og spare ribs2 sjalottløk, hakkede¼ ts malt kryddernellik¼ ts malt allehånde3 ss solsikkeolje1 ss søtchillisaus2 ss soyasausOrientalsk marinadeBruk denne til spare ribs, fjærkre og fisk2 sjalottløk, hakkedeen liten ingefærbit, hakket1 chili, i skiver2 ts sukker2 ss malt koriander4 ss limesaft2 ss fiskesaus5 ss eddikTørr adoboTørre blandinger av denne typen er vanlige på de spansktalende karibiske øyer2 ss spisskummenfrø4 ss grovt havsalt1 ss fennikelfrø½ ss svarte pepperkorn2 ss chiliflak1 ss tørket oreganoTørrstek spisskummenfrøene til de får litt farge. Adoboen vil holde seg i 3-4 måneder i en luffett beholder. 3 ss solsikkeolje

Byggmelsvafler

La vaffelrøren stå og svelle i 20 min. 3 egg. 300 g byggmel. 1 liter skummet kulturmelk. Pisk sammen egg, sukker og matolje med en stålvisp