Hjemmelaget softis med vanilje. Skrap ut frøene av vaniljestangen. mai er på g og ikke minst sommeren er det vell passende med en oppskrift på hjemmelaget softis
Kjør bananene til softis i ein foodprosessor. Eg har fått fleire forespørsler om oppskrift på denne etter eg posta bildet på instagram, så her kjem den
Ha det hele i en plastbeholder og putt i fryseren noen timer om du ikke er så glad i softis. 1 ts ekte vaniljesukker. 1 stort beger Yoghurt naturell eller vanilje (jeg brukte laktosefri denne gangen). 1 ts ekte vaniljesukker
Ha i krydder, vanilje og gresskar. Isen må være myk, ca slik som softis. )250 g ricottaost300 g kremost1 ts kanel½ ts muskat½ ta nellik2 ss Maizena2 ss vaniljeekstrakt2 dl honning50 g Molasses sukker (eller brunt sukker)½ dl kremfløte3 eggKnus pepperkaker og bland med smeltet smør. 1 liter vaniljeisen håndfull tørkede aprikoseren håndfull tørkede tranebær (cranberries)en håndfull rosiner4 tørkede fikner2,5 dl kremfløte½ ts malt ingefær¼ ts malt muskat¼ ts kardemommeAprikoser, tranebær og rosiner hakkes i større og mindre biter
mager kesam med vanilje (oppskrift over) eller sukkerfri vaniljesaus. Mager kesam med vanilje. Banansoftis (ingrediensene med stjerner er forskjellige variasjoner)
Oppskriften på isen finner du her, men halver mengden chipotle og kutt ut appelsin og vaniljen. Dette ble 100 % bare elsker den, her har du… oppskriften. (oppskrift her), når den er ferdig hvilt kjevler du ut deigen ca 3-4 mm tykk og kler en springform med mørdeigen, trekk deigen opp så du har ca 4,5 min høy kant, prikk bunnen med en gaffel og sett i kjøleskap. Når ismeten er kjørt til softis konsistens i is-maskin rører du inn ca 8-10 ss god aromatisk whiskey, og fryser inn