Bløtkake er den typiske norske selskapskaken. Når jeg bodde i USA var det overraskende mange som hadde hørt om denne fantastiske norske kremkaken, det var faktisk flere som visste om bløtkake enn der var folk som visste at Norge ikke var hovudstaden i Sverige
Rør ut vaniljekremen og bland inn ca. Bløtkake, bestilt til avslutning av kurset. Legg på ett lag syltetøy på den nederste bunnen -og deretter vaniljekrem
Vaniljekrem passer til det meste, det er perfekt i gjærbakst, så godt som i bløtkaker. Det som er viktig når du lager vaniljekrem er at du bruker ordentlig vaniljestang, det gir en mye bedre smak en vaniljesukker, men det kan til nød brukes det også
På første laget smører jeg et lag med nypesyltetøy og vaniljekrem, jeg bruker Piano sin vaniljekrem da jeg synes denne er best, men du kan selvfølgelig lage din egen fra bunnen
Valgfri vaniljekrem. Ha et tykt lag med vaniljekrem på den nederste delen, men ikke smør det helt ut i kantene, da det vil tilpasse seg av seg selv når du legger på det øverste