Jeg laget noen boller med vaniljekrem (brukte resten av boksen), og noen vanlige boller. For å få slike "groper" bruker du kun en saks og lager snitt jevnt rundt på kringlen
butterdeig, eplesyltetøy, festbord, godt, helgekos, kake til fest, kakebord, lett kake, melis, melisdryss, Vannbakkels, vannbakkelskrans, vannbakkelskrans med butterdeig, Waleskringle, waleskringle med butterdeig, waleskringle med eplesyltetøy og vaniljekrem
Kjevlet deigen til rektangel, la på vaniljekrem og ferske blåbær + litt sukker strødd over bærene, før jeg rullet sammen deigen og laget en flettekrans
Det er mange måter å forme en kringle på. 50 g gjær100 g smør2- 3 dl melk2 egg100 g sukker1/2 ts saltca 600 g hvetemel1/2 ts kardemomme (kan sløyfes)FyllVaniljekremSukkerKanel Bland hvetemel, salt, kardemomme og sukker i en bolle. Tilsett egg, og la det heves under plast i ca 45 minutter Bak ut deigen til en stor firkant, smør på vaniljekrem, strø over sukker og kanel
rosiner, vaniljekrem eller epler. og da falt valget på en EKTE NORSK KRINGLE. Dette er egentlig min mormor's bolleoppskrift (som altså fungerer like godt til kringle) så den er godt gjennomprøvd, av mor, mamma og nå meg
Av denne oppskriften blir det tre slike stenger eller du kan lage det som en stor kringle. Eplesyltetøy og vaniljekrem sammen er veldig godt i hvetebakst, og med valnøtter i tillegg er dette en deilig og fristende bit til kaffekosen
Opprinnelig var fyllet vaniljekrem og rosiner, men vi har begge gått over til denne varianten. Kringlebaking er noe av det som får meg til å føle meg mest husmoderlig og dodofrue-vellykket