Selv idag er norskt øl i verdensklasse, og bør derfor ha en plass på nyttårsbordet. Vi lager en bacalao, lutefisk eller rakefisk, med våre beste fiskeslag
Verdicchio-druen og distriktet Castelli di Jesi er uløselig knyttet sammen i DOC-en ”Verdicchio dei Castelli di Jesi”, og det er også her vi finner lille, tradisjonsrike San Michele, som er et av verdensbeste steder å dyrke Verdicchio
Verdens simpleste lek, men en god oppvarming før forreten eller til å lette på stemningen hvis det er mange som ikke kjenner hverandre så godt i et selkskap
Taggiasco fra Liguria er av de beste du får tak i…). Bacalao fra Kristiansund er en flott matrett som kobler gode norske råvarer med utenlandske smakssettere
På et av verdens mange nettsteder fant jeg endel interresant, både med og uten tomat. Nå har jeg funnet en tiltalende oppskrift fra Hellstrøm (bruker kun det beste) og vossingen Arne Hjeltnes
GOD MAT ER HELE VERDENS FELLES EIE. Og, selv om det etter hvert finnes oversikter over ulike råvarers innhold av de ulike umamisubstansene, er vi nødt til å smake, prøve og feile for å finne de beste smakskombinasjonene