Viltsaus hjort oppskrifter

Ytrefilet av hjort med høstens godsaker  !

Ytrefilet av hjort med høstens godsaker !

Servert med pannestekte gulrøtter, plommer, sopp, sjalottløk, mandelpoteter og viltsaus. Herlig, mør, god og kortreist ytrefilet av hjort fra Løiten Hjorteoppdrett
Reindyrfilèt

Reindyrfilèt

Jeg laget denne med en lettlaget viltsaus basert på sukker, balsamicieddik, kraft og fløte. Reindyr er, sammen med hjort, det kjøttet jeg setter aller mest pris på

Hjortfall i morgengry

Serveres med god viltsaus, poteter, sopp og grønnsaker etter eget ønske. Men både ektemann og jaktlaget jeg tilhører har skutt både hjort og elg i årets jakt
Hjort: Spis i sesong

Hjort: Spis i sesong

Med så flotte norske produkter tenker du sikkert at hun Helle, ja, hun skal vel lage en deilig viltsaus med einebær og rosenkål og sopp til

Saltbakt hjort og Alter Ego

Enkelt tilbehør i form av sellerirotmos, stekt sopp, mandelpotet og fløterik viltsaus. Jeg elsker å saltbake hjort
Den beste glutenfrie viltsausen

Den beste glutenfrie viltsausen

Dette er en supergod og fyldig viltsaus som passer til både hjort, elg, rein og annet storfe. Da jeg er så heldig å ha en far som driver med jakt får jeg ofte både elgkjøtt og hjortekjøtt i hus og med så godt kjøtt må jo også tilbehøret være perfekt

Helstekt ytrefilet av hjort

Kremet viltsaus. 700 g ytrefilet av hjort. Se mer. smør. 1 kvist frisk timian. salt, grovmalt pepper. 2 ss finhakket sjalottløk
"Ikke så fort hjort" og "lag på lag på lag" kake

"Ikke så fort hjort" og "lag på lag på lag" kake

I år serverte vi enkel forrett med laks, langtidsstekt hjortelår med sellerirotpuré, stekt sopp, broccoli, poteter, viltsaus og ripsgelé til hovedrett, så var det en liten "hvilerett" for de voksne med Selbu Blå (blåmuggost) og Pedro Ximénez San Emilio Sherry, som smaker som flytende rosiner, og til dessert laget jeg en variant av bløtkake med marengs
Rødvinssaus

Rødvinssaus

Jeg hadde lyst på noe litt annet enn viltsaus med fløte og fant derfor fram en kjempegod oppskrift på rødvinssaus

Helstekt ytrefilet av reinsdyr

800 g ytrefilet av rein, evt elg eller hjort. Smak til sausen med salt og pepper før servering. Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller like deler mandelpotet og

Røykt hjortesteik

Server med poteter, gjerne råstekte (skjær opp i båter, ha på godt med sitronpepper og olivenolje og steik i ovnen i en halvtimes tid til de blir møre), viltsaus, og tyttebærsyltetøy

Viltsaus

o Passer til reinsdyr, elg, hjort og annet vilt. 1. Smelt smør og rør inn melet til det får litt farge. 2. Spe med kraft og la det småkoke i 5 minutter