Servert med pannestekte gulrøtter, plommer, sopp, sjalottløk, mandelpoteter og viltsaus. Herlig, mør, god og kortreist ytrefilet av hjort fra Løiten Hjorteoppdrett
Jeg laget denne med en lettlaget viltsaus basert på sukker, balsamicieddik, kraft og fløte. Reindyr er, sammen med hjort, det kjøttet jeg setter aller mest pris på
Serveres med god viltsaus, poteter, sopp og grønnsaker etter eget ønske. Men både ektemann og jaktlaget jeg tilhører har skutt både hjort og elg i årets jakt
Dette er en supergod og fyldig viltsaus som passer til både hjort, elg, rein og annet storfe. Da jeg er så heldig å ha en far som driver med jakt får jeg ofte både elgkjøtt og hjortekjøtt i hus og med så godt kjøtt må jo også tilbehøret være perfekt
I år serverte vi enkel forrett med laks, langtidsstekt hjortelår med sellerirotpuré, stekt sopp, broccoli, poteter, viltsaus og ripsgelé til hovedrett, så var det en liten "hvilerett" for de voksne med Selbu Blå (blåmuggost) og Pedro Ximénez San Emilio Sherry, som smaker som flytende rosiner, og til dessert laget jeg en variant av bløtkake med marengs
800 g ytrefilet av rein, evt elg eller hjort. Smak til sausen med salt og pepper før servering. Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller like deler mandelpotet og
Server med poteter, gjerne råstekte (skjær opp i båter, ha på godt med sitronpepper og olivenolje og steik i ovnen i en halvtimes tid til de blir møre), viltsaus, og tyttebærsyltetøy
o Passer til reinsdyr, elg, hjort og annet vilt. 1. Smelt smør og rør inn melet til det får litt farge. 2. Spe med kraft og la det småkoke i 5 minutter