Når det tildekket nok, tar du litt av hvitvins væsken fra gryta over formen. Hvitvinsdampeneblåskjell med krydderurter og en liten salat og/ eller brød, så simpelt så godt
Legg de i en ildfast form og ha på hakket løk, hvitløk, vin, olje og litt salt. Det kan være smart å kjøpe litt ekstra blåskjell i tilfelle du er uheldig å finne flere som er åpnet og som ikke vil lukke seg
Tilsettblåskjellene og slå på vinen. Legg de andre blåskjellenetilbake i gryten de ble kokt i. Hell olje i bunnen av en kjele og stek grønnsakene til de blir myke, men ikke får farge
Lette og tørre hvitviner passer godt tilblåskjell. vinifikasjon, etter gjæring har vinen ligget. Litt hotte blåskjell med en touch av Asia, pakket inn i porsjonspakker og tilberedt på grillen
Lag en pakke til hver person, så alle får med seg den nydelig sausen, som blir i bunnen av pakken. Skvis over litt sitronsaft og hell litt hvitvin i hver pakke
Oppskrift til to personer. Hell på vin og ha over en klatt crème fraiche. Å spise blåskjell i vannkanten føles ut som noe av det mest naturlige i verden
Tilsettblåskjell. Server blåskjellene med godt brød eller pommes frites med masse Maldon salt - og gjerne ett glass Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie