Vin til piggvar oppskrifter

Festaften mellom sommer og høst

Festaften mellom sommer og høst

Igjen var vi samlet til nytelse og kunnskap om viner og mat. Denne gangen beveget vi oss gjennom måltidet fra sommer til høst

La Marca di San Michele:

Alessandro, Beatrice og Daniela er alle fjerde generasjon vinbønder, men i stedet for å følge i sine foreldres fotspor, snudde de og gikk tilbaketil røttene sine

Andre feriedag, København

Vi valgte begge piggvar bakt i saltdeig med champagne- og kaviarsaus, ledsaget av en flaske vin av kelnerens anbefaling
Vi tar den enda litt lenger

Vi tar den enda litt lenger

Til bords beholdt vi Loire-vinene i glassene. Mat og vinklubben Smak er spennende fordi medlemmene utfordrer hverandre og seg selv både som amatørkokker og vinsmakere

Stavanger – restauranttips og andre tips

To restauranter i byen har fått Michelinstjerne, men hvis Guide Michelin hadde sendt sine inspektører til Trondheim er det ikke umulig at det hadde havnet et par stjerner i den byen heller
En spennende kulinarisk reise

En spennende kulinarisk reise

Kraftig smak av modne røde bær og balanserte tanniner gjorde denne vinentil et glimrende følge til neste rett, posjert rullade av kylling fra Holte gård fylt med pistasjnøtter og lakris og lagt på en ananas og rødbet-chutney med ristede pistasjnøtter ved siden av
Idylliske Nerja

Idylliske Nerja

Det er ikke det store nattelivet tror jeg, men mange små barer både på gatenivå og på takterrasser hvor man kan nyte gode viner og andre drikkevarer
Ovnsbakt Piggvar

Ovnsbakt Piggvar

Kok inn vin og kraft til det halve, sammen med grovskjært fennikel. Innlegget Ovnsbakt Piggvar ble publisert på Mat og Vinnett
Piggvar med asparges og smørsaus

Piggvar med asparges og smørsaus

Det er alltid en ekstra utfordring å lage mat som passer til en bestemt vin, men treffer man bra så blir opplevelsen stor
Sitronbakt Piggvar

Sitronbakt Piggvar

Morsomt også med godt selskap som gjorde det mulig å smake flere vinertil maten. Om Rieslingen var en fin årgangsvin, var Muscadeten også en supergod årgangsvin

Helkokt piggvar i ovn

Pisk kraftig sammen eggeplommene og vann eller vin, sett denne kjelen i vannbad og tilsett det halvsmeltede smør litt om gangen

Piggvar à la Normandie

Hell på vinen og legg i laurbærblad, timian og persillekvister. La kraften koke inn, slik at det blir akkurat passe til saus

Champagnesaus

Skru opp til middels varme og hell i champagne eller musserende vin. Kok inn vinen med en tredjedel. Passer godt tilpiggvar, hellefisk, tungeflyndre, breiflabb eller steinbit