Normalt blir denne spekematen krydra med mellom anna einebær, muskat, svart peppar, timian og kvitløk, i tilleggtilrødvin eller kvitvin, før den eventuelt får eit lag med paprika før spekinga
– Å lage spekepølser og spekemat er som å lage god ost eller vin. Vi har og skrive om korleis du kan speke fenalår, svinenakke og andre heile stykke kjøtt som eigner seg i ein såkalla aldringspose
Det var strålende sol og vindstille - helt nydelig. Praktbordet var fylt med utrolig mange retter, sjømat, fisk, spekemat, mye svinekjøtt, pasta, vegetar, hjort, mye kaldt oppskjært kjøtt
I en egen smørbrødbok, som ble utgitt, var hetvin og te passende til ’Damelunch etter ferien’, og øl og hetvin fint følge til ’Kortspill hos studenten’
Men etter å ha prøvd speking av svinenakke (eller coppa/capicola som det heiter i Italia) i aldringspose med god hjelp frå (tidlegare) slaktar, kurshaldar og nettbutikkgründer Kai Gundersen, er vi overtydde om at dette er eit veldig godt alternativ til tradisjonell speking
Blir mest brukt til bacon, spekemat og røkt fisk, men passer også godt til reker og kjøttpålegg. Skal du lage eggerøre til mange -er trikset å steke den i stekeovn
Skal dere ha gjester er spekemat både godt, lettvint og lekkert å servere. Når dere kommer slitne hjem etter en lang dag er det fint med noe lettvint og godt
Rafting, elvebrett, juving, bropendel og femkamp er bare noen av tingene de tilbyr, i tillegg har de egne opplegg for for eksempel utdrikningslag og firmafester
Vinen er nydelig både som aperitiff og til fingermat, koldtbord, tapas, forretter med sjømat og ikke minst italiensk antipasti med spekemat, ost, grillede grønnsaker, oliven og sopp