Brukes i asiatiske retter, feks pho, crispy duck og wok. Et godt stykke kjøtt feks smaker bedre med kun salt og pepper (selv om jeg som regel lager en marinade eller krydderblanding da), enn de fæle ferdigmarinerte greiene man får på matbutikken
Bruk en wok eller en stekepanne med høye kanter. Start med å brune kyllingen med marinade. Den kan lages med svin, kylling (eller begge deler) og med eller uten kokosmelk
Kok ris, og wok/stek grønnsakene (rett før servering). Legg kyllingen i marinade (ca. marinade. Denne kyllingen har gitt oss en helt utrolig lukt som har fylt hele huset, og det var nesten umulig å ikke spise alt opp på en gang
Men den funker fint både med en enkel wok, og med en ris rett, så det skal ikke være noe problem. Denne oppskriften er kun til en marinade til kyllingen, så den må kombineres med noe for å bli en full rett
Småtrollas ønskemenyGrønnsakerUngene våre er iallfall mye mer glad i rå grønnsaker enn i kokte eller wokede grønnsaker, uansett hvor lite eller riktig vi syns vi har gjort det
Teriakisaus - brukes i wok, marinader, supper og diper. Østersaus - brukes i wok, supper og diper. Tamarind – en litt søt saus som er grei å bruke i marinader og diper
Jeg prøvde meg til og med på en aldri så liten marinade, når jeg først var i gang. For det første slipper jeg forhåpentligvis å være den sære som kun sitter og spiser loff med smør på de berømte "vin og reke-kveldene", og for det andre så har jeg nå blitt så tøff i trynet at jeg til og med har begynt å få sansen for scampi - siden det faktisk smaker kylling