Ytrefilet av lam oppskrifter

Ytrefilèt av lam med piperade

Ytrefilèt av lam med piperade

en deilig potetpurè av mandelpoteter og et glass Italiensk Doppio Passo som er den perfekte match til påskelammet

Ytrefilet av lam med piperade

800 g ytrefiletavlam. 1 dl lammekraft eller buljong. 1. Brun kjøttet raskt i en stekepanne, etterstek i ovnen på 125 °C i ca
Lam ytrefilet med fettrand på grillen

Lam ytrefilet med fettrand på grillen

Det er av de beste kjøttstykkene å ha på grillen. Finner du lammefilet med fettrand, så løp og kjøp. Samtidig tar jeg grønnsakene over i en aluminiumsform og tar de midlertidig ut av grillen
Svømming i det ytre lam

Svømming i det ytre lam

Lam fra Utstein kloster, lam som har beitet i ramsalte omgivelser…ytrefiletavRogalammmmmm fikk endelig sjansen til noen lengder i Sviddå
Saltlake og frysing

Saltlake og frysing

Småstrimler med kjøtt og det som ble skrapet av bein etter partering ble til kjøttdeig og lammeskav. Jeg har tidligere skrevet om frysing av forskjellige produkter og viktigheten med system og merking i fryseboksen eller skapet

Sous vide temperaturer og tips

Når den var klar avkjølte jeg den i iskaldt vann. LAM. Dagen etter tok jeg den ut slik at den var romtemperert, tok av vakumposen og la den på indirekte varme på grillen til den var gjennomvarm
Italiensk porchetta

Italiensk porchetta

Dei indre musklane som indrefilet, ytrefilet og entrecote er mørare, fordi dei har mindre bindevev. Italia er mitt favorittland når det gjeld mat
Oljemarinert fårefilet med rotpuré

Oljemarinert fårefilet med rotpuré

Som regel når det står fårefilet, så betyr det ytrefilet, ikke indrefilet. Kålrulletter avlam med gulrotpurèHelstekt kylling med hvitløk og sitronDel på
Påskemenyen på mange måter.

Påskemenyen på mange måter.

Helstekt ytrefiletavlam med rødvinskokte rotgrønnsaker. Men, norsk lammekjøtt er av ypperste verdensklasse og kan brukes i alle mulige varianter