Ytrefilet av rein oppskrifter

Rein ytrefilet – gravet og grillet

Rein ytrefilet – gravet og grillet

Rørosrein er en flott leverandør avreinskjøtt – jeg valgte ytrefilet kalv, og siden Ola var på besøk, overlot jeg oppstart av tilberedningen til ham mens jeg var på dugnad – når jeg ankom kjøkkenet, var de to filetene fordelt
Skogens konge på menyen

Skogens konge på menyen

Ytrefilet (godt mørnet) av hjort eller rein kan tilberedes på samme måte. Helstekt indrefilet av elg servert med linser, rotgrønnsaker, ovnsbakt sjalottløk og rødvinssaus
Reinsdyr på tre måter

Reinsdyr på tre måter

Jeg pleier vanligvis å kjøpe ytrefiletavrein (smaker mer enn indrefilet og er akkurat like mør), men denne gangen kom jeg over flatbiff og valgte å teste det
Rudolf med syltede rødbeter – helt ville kokkekunster!

Rudolf med syltede rødbeter – helt ville kokkekunster!

Det er kanskje litt trist for ungene at nissens kjæreste hjelper havner på tallerkenen, men da kan du trøste dem med at reinen i motsetning til andre firbeinte venner, har levd vilt som kongen på vidda, hele sitt liv

Helstekt ytrefilet av reinsdyr

800 g ytrefiletavrein, evt elg eller hjort. Smak til sausen med salt og pepper før servering. Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller like deler mandelpotet og
Rein Jerky! Finnmarks svar på Beef Jerky

Rein Jerky! Finnmarks svar på Beef Jerky

Da jeg var i Kautokeino i månedsskiftet januar-februar fikk jeg med meg en koffert full av kraftbein og talg fra rein, men også fire flotte ytrefileter
Et vilt tips

Et vilt tips

Her var både elg og hjortebog, små delikate hjorteskanker, litt større reinsdyrskanker, indre og ytrefiletav både hjort og rein, og andre "viltre godsaker"

Bidos

Brød eller flatbrød og kryddersmør smaker godt ved siden av. Reinsdyrfilèt. litt gressløk eller persille , pluss saft og finrevet skall av ½ sitron

Helstekt reinsdyrbiff

Beste kjøttrett i Smaken av Norge. 800 g mørnet flatbiff eller ytrefiletavrein. Roy Magne Berglund, restaurant "Du

Viltkjøtt trukket i viltkraft

En smakfull variant av fondue. 800 g indre eller godt mørnet ytrefiletavrein, elg, hjort eller lam. Skjær fileten opp i ”små” biffer ca 1 ½ cm tykke