Ytrefiletavreinsdyr. Smak til med salt og pepper rett før servering Krydre ytrefiletene med salt og pepper og stek de kjapt i en varm panne, i en blanding av smør og olje
Rørosrein er en flott leverandør avreinskjøtt – jeg valgte ytrefilet kalv, og siden Ola var på besøk, overlot jeg oppstart av tilberedningen til ham mens jeg var på dugnad – når jeg ankom kjøkkenet, var de to filetene fordelt
Ytrefilet (godt mørnet) av hjort eller rein kan tilberedes på samme måte. Helstekt indrefilet av elg servert med linser, rotgrønnsaker, ovnsbakt sjalottløk og rødvinssaus
Jeg pleier vanligvis å kjøpe ytrefiletavrein (smaker mer enn indrefilet og er akkurat like mør), men denne gangen kom jeg over flatbiff og valgte å teste det
Det er kanskje litt trist for ungene at nissens kjæreste hjelper havner på tallerkenen, men da kan du trøste dem med at reinen i motsetning til andre firbeinte venner, har levd vilt som kongen på vidda, hele sitt liv
Har du ikke hest, så kan du bruke indre -eller ytrefiletav storfe, elg eller rein ♫♪. -Og nå har, heldige meg fått hestekjøtt av en familie, som driver med hest på flatbygda i Hedmark ♫♪
800 g ytrefiletavrein, evt elg eller hjort. Smak til sausen med salt og pepper før servering. Jordskokk kan erstattes med pastinakk eller like deler mandelpotet og
Da jeg var i Kautokeino i månedsskiftet januar-februar fikk jeg med meg en koffert full av kraftbein og talg fra rein, men også fire flotte ytrefileter
Her var både elg og hjortebog, små delikate hjorteskanker, litt større reinsdyrskanker, indre og ytrefiletav både hjort og rein, og andre "viltre godsaker"